Rusia: Poliţia a reţinut miercuri peste 100 de persoane la protestele pentru susţinerea lui Navalnîi (ONG)

Rusia: Poliţia a reţinut miercuri peste 100 de persoane la protestele pentru susţinerea lui Navalnîi (ONG)

Poliţia a arestat miercuri 102 persoane la manifestaţiile din Rusia pentru susţinerea opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, informează ONG-ul de monitorizare a protestelor OVD-Info, relatează Reuters.

Arestările au avut loc în aceeaşi zi în care preşedintele Vladimir Putin a susţinut un discurs privind starea naţiunii în care a avertizat Vestul să nu treacă de "liniile roşii", afirmând că Moscova va reacţiona prompt şi dur la orice provocare şi cei responsabili vor regreta.

 

Foto: (c) Yuri Maltsev / REUTERS


Poliţia rusă a efectuat marţi şi miercuri raiduri împotriva mişcării disidentului încarcerat Aleksei Navalnîi, înaintea manifestaţiilor de protest anunţate în sprijinul opozantului.

Mişcarea lui Aleksei Navalnîi, aflat de trei săptămâni în greva foamei pentru că i se refuză accesul la un medic din afara penitenciarului şi în care să aibă încredere, a chemat la manifestaţii la ora locală 19:00. Sunt prevăzute acţiuni de protest în peste 100 de oraşe, de la Vladivostok (09:00 GMT) şi Kaliningrad (17:00) până la Moscova, Sankt-Petersburg şi Vladimir (16:00 GMT), unde opozantul este încarcerat.

Percheziţii au vizat deja sedii legate de organizaţia disidentului în circa 20 de oraşe marţi şi miercuri, potrivit organizaţiei neguvernamentale specializate OVD-Info.

 

Foto: (c) Yuri Maltsev / REUTERS


Primele reţineri au avut loc miercuri dimineaţă, începând cu avocata Liubov Sobol, personalitate proeminentă a opoziţiei moscovite, şi cu purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş.

Ministerul de Interne rus a avertizat anterior că va lua 'toate măsurile' necesare ca răspuns la manifestaţiile neautorizate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Zeiţa Mamă” a unei secte din SUA a fost găsită mumificată după ce a băut argint coloidal ca leac anti-COVID-1…