Rusia pregătește o lege pentru declararea CNN, Voice of America și a altor media ca 'agenți străini'

Rusia pregătește o lege pentru declararea CNN, Voice of America și a altor media ca 'agenți străini'

Duma de Stat a Rusiei pregătește un proiect de lege prin care posturi de radio sau de televiziune precum Deutsche Welle, CNN, Radio Liberty și Voice of America ar putea fi declarate ''agenți străini'', a declarat deputatul Andrei Isaev, membru al Partidului Rusia Unită, citat de presa rusă, preluată de DPA și Reuters.

Proiectul de lege, care ar putea fi aprobat de Duma de Stat în cursul săptămânii, vine după ce postul de televiziune rus RT (denumit anterior Russia Today) a anunțat că a fost obligat de guvernul american să se înregistreze ca ''agent străin'' în SUA.

Duma a avertizat săptămâna trecută că unele media străine ar putea fi declarate ''agenți străini'' și obligate să furnizeze detalii complete despre finanțarea și personalul lor.

Postul RT a anunțat joi că se va înregistra ca ''agent străin'' în SUA, conformându-se legii FARA (Foreign Agents Registration Act), care obligă orice societate reprezentând un stat sau o organizație străină să informeze în mod regulat autoritățile americane cu privire la relațiile sale cu statul ori instituția respective, în caz contrar urmând să-i fie înghețate conturile.

Președintele rus Vladimir Putin a calificat sâmbătă drept ''atac la adresa libertății de exprimare'' obligarea postului de televiziune rus RT să se înregistreze ca ''agent străin'' în Statele Unite ale Americii, liderul de la Kremlin promițând o ''ripostă similară''.

RT emite în limba engleză și are o prezență foarte activă pe rețelele de socializare în Statele Unite.

Autoritățile americane au acuzat în mod repetat RT și agenția de presă Sputnik, controlate de statul rus, că sunt instrumente ale propagandei Kremlinului, suspectându-le că au încercat să influențeze campania pentru alegerile prezidențiale din 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Așa o fi?

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"