Rusia și-a retras aproape jumătate din avioanele de luptă din Siria (Reuters)

Aproape jumătate din avioanele de luptă implicate în campania aeriană a Rusiei în Siria au revenit acasă în ultimele două zile, după anunțul făcut luni seara de președintele Vladimir Putin privind o retragere parțială a contingentului rusesc din Republica Siriană Arabă, conform unui calcul făcut de Reuters în baza imaginilor difuzate de televiziunile publice ruse. Imagini din satelit cu atacuri rusești și declarații ale Ministerului rus al Apărării indicau anterior că Rusia dispunea de 36 de avioane militare la baza sa aeriană Hmeimim din Latakia (nord-vestul Siriei).

Analiza imaginilor difuzate de televiziunea de stat relevă că cel puțin 15 din acele avioane, între care bombardiere Su-24, Su-25, Su-30 și Su-34, au revenit la bazele lor din Rusia în ultimele două zile.

Se știe că Rusia va menține cel puțin 14 elicoptere militare, precum și drone de recunoaștere la baza din Hmeimim. În cazul în care se va decide retragerea lor, elicopterele vor fi expediate pe mare sau pe calea aerului.

Potrivit unor surse ruse, Rusia dispunea de circa 50 de avioane militare la cele două baze ale sale în Siria-Tartus și Hmeimim.

Președintele Vladimir Putin a anunțat pe neașteptate luni seara că Rusia își retrage cea mai mare parte a contingentului său din Siria, întrucât obiectivele care au stat în fața sa în cadrul campaniei aeriene în această țară au fost realizate.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan