Rusia: Sistemul antiaerian din Orientul Îndepărtat în stare de alertă maximă după testul nord-coreean cu rachetă

Rusia: Sistemul antiaerian din Orientul Îndepărtat în stare de alertă maximă după testul nord-coreean cu rachetă

Rusia și-a plasat sistemul de apărare antiaeriană din Orientul Îndepărtat în stare de alertă maximă după testul cu rachetă de sâmbătă al Coreii de Nord, a anunțat Viktor Ozerov, președintele Comisiei pentru apărare și securitate din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului federal rus), citat de RIA Novosti și Gazeta.ru.

"Rusia urmărește foarte atent ceea ce se întâmplă în Coreea de Nord. Sistemul de apărare antiaerian al Rusiei din Orientul Îndepărtat a fost plasat în stare de alertă maximă. Noi controlăm spațiul aerian în zona de responsabilitate a forțelor aeriene ruse", a subliniat parlamentarul rus.

Potrivit acestuia, Rusia este conștientă de faptul că nu este vizată de rachetele testate de Coreea de Nord.

"Dar tehnica este tehnică, iar trupele noastre fac totul ce le stă în putere ca în cazul unei situații extraordinare să nu permită ca o rachetă nord-coreeană să ajungă accidental pe teritoriul Rusiei", a spus Ozerov.

Coreea de Nord a procedat sâmbătă la un tir cu rachetă balistică , soldat aparent cu un eșec, racheta căzând pe teritoriul nord-coreean.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro