Rusia: Un jurnalist împușcat mortal în Siberia

Rusia: Un jurnalist împușcat mortal în Siberia

Un jurnalist rus a fost împușcat mortal la Minusinsk, un mic oraș din Siberia, a anunțat joi Comitetul de anchetă local, estimând că uciderea sa ar putea avea motive profesionale, relatează France Presse.

Corpul neînsuflețit al lui Dmitri Popkov, redactorul șef al ziarului local 'Ton-M', a fost găsit miercuri seara în curtea din spate a unei case din Minusinsk, oraș situat la 440 km sud de Krasnodarsk, în Siberia.

Jurnalistul, în vârstă de 42 de ani, "avea răni provocate de gloanțe", potrivit unui comunicat al Comitetului de anchetă local, citat de agenția de presă RIA Novosti.

"Ancheta are în vedere mai multe posibile mobiluri ale asasinatului, inclusiv faptul că este posibil ca acesta să fi fost motivat de activitățile profesionale ale victimei", declară comunicatul.

Ministerul de Interne local a anunțat într-un comunicat deschiderea unei anchete pentru "omor".

Acesta este al doilea jurnalist rus ucis de la începutul anului 2017: la sfârșitul lunii aprilie, jurnalistul Nikolai Andrușcenko a decedat la Sankt-Petersburg în urma unui atac violent, pe care colegii săi îl consideră motivat de caracterul sensibil al investigațiilor sale cu privire la corupție.

Rusia ocupă locul 148 în clasamentul mondial privind libertatea presei, stabilit de Reporteri fără Frontiere (Reporters sans Fronticres /RSF/), după Mexic, Zimbabwe și Algeria.

Numeroși jurnaliști au fost agresați, răniți sau uciși în ultimii ani în această țară, poliția deschizând foarte rar anchete în astfel de cazuri.

Cel mai cunoscut caz este cel al jurnalistei de opoziție Anna Politkovskaia, asasinată la Moscova, la 7 octombrie 2006. Cinci bărbați, între care patru ceceni, au fost condamnați pentru uciderea ei la pedepse grele, dar comanditarul nu a fost identificat de către justiție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

4 Mădălina Ghenea și punct

5 Alexandra Stan, din nou aproape goală