Rusia/Coronavirus: Aproximativ 30 de dansatori de la teatrul Mariinski au fost infectaţi

Rusia/Coronavirus: Aproximativ 30 de dansatori de la teatrul Mariinski au fost infectaţi

Aproximativ 30 de dansatori de la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg au fost infectaţi cu noul coronavirus, situaţie care a determinat instituţia să-şi amâne spectacolele, au anunţat luni autorităţile medicale din cel de-al doilea mare oraş al Rusiei, relatează AFP.

"Aproximativ treizeci de cazuri au fost înregistrate la teatrul Mariinski, majoritatea în rândul balerinilor", a declarat Irina Tchindjeria, responsabil local al agenţiei sanitare Rospotrebnadzor.

''Trei persoane sunt spitalizate, celelalte urmează tratament la domiciliu'', a precizat ea, citată de agenţia Interfax.

Aproape 300 de dansatori din trupa Mariinski urmează să intre de asemenea în izolare din măsuri de precauţie, a adăugat ea.

Teatrul a confirmat pentru AFP că balerinii au fost testaţi recent pentru COVID-19 pentru că s-au ''simţit rău'', fără a oferi detalii suplimentare.

Conform afişului teatrului, spectacolele de balet programate până la 16 august au fost amânate. Potrivit agenţiei sanitare Rospotrebnadzor, scenele teatrului au fost dezinfectate sâmbătă.

Rusia a înregistrat luni 927.745 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 15.740 de morţi de la declanşarea pandemiei, potrivit cifrelor oficiale.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

4 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

5 Așa o fi?