Rușii îngheață de frig, fără căldură și apă caldă. Oamenii se plâng că temperatura în apartamente a scăzut la -10°C VIDEO

Rușii îngheață de frig, fără căldură și apă caldă. Oamenii se plâng că temperatura în apartamente a scăzut la -10°C VIDEO

În timp ce Vladimir Putin cheltuie miliarde de dolari pentru războiul din Ucraina, oamenii din regiunea Moscova au rămas fără încălzire sau apă caldă, înghețând în propriile case, în timp ce afară la temperaturile au scăzut până la -30°C.

Locuitorii din regiunea Moscova mor de frig în case FOTO EPA

Temperaturile în capitală au scăzut la -30°C, scrie Metro , iar vechiul sistem de încălzire pare să nu facă față vremii extreme . Peste 20.000 de locuitori au fost lăsați să înghețe pur și simplu în propriile case timp de mai multe zile.

Un cuplu căsătorit și câinele lor au murit, potrivit unor informații, din cauza intoxicării cu monoxid de carbon în timp ce încercau să se încălzească, în orașul Kolomna, regiunea Moscova.

Imaginile care circulă pe Telegram și care arată ferestre și uși acoperite cu straturi de gheață, iar oamenii sunt surprinși făcând focuri cu lemne pe străzi pentru a se încălzi.

Între timp, mai multe conducte de apă s-au spart în unele clădiri, agravând situația. Acest lucru vine în contextul informațiilor despre un incident la una dintre cele mai mari fabrici de muniții din orașul Klimovsk, locul de unde ar fi pornit problemele.

Astfel, conform relatărilor, Klimovsk „este încălzit de un cazan al fabricii locale de cartușe”, care s-a defectat. Se pare că oficialii guvernamentali au aflat despre această problemă doar din social media, unde locuitorii se plângeau în masă.

Pe 5 ianuarie, a avut loc chiar și o protest spontan în piața principală a orașului, oamenii spunând că temperatura din apartamente a scăzut la -10°C. Mai multe pancarte cu mesaje precum „SOS – Înghețăm – Pedepsiți vinovații” au fost observate, dar oficialii nu au putut spune când va fi restabilită încălzirea.

Un videoclip de protest a afirmat: „Bunicile îngheață în case. Copiii îmbrăcați în paltoane sunt bolnavi, tușesc. Spitalele sunt reci, peste tot este rece. Trebuie să facem ceva să rezolvăm asta. Cine este responsabil este încă neclar... primim doar scuze.

Un alt locuitor s-a plâns: „Poliția a venit repede să ne disperseze. Aș dori să aducă încălzirea înapoi la fel de repede cum au trimis poliția.

În Lytkarino, regiunea Moscova, o altă centrală electrică s-a defectat, iar oamenii au aprins focuri afară în ger pentru a încerca să se încălzească.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat