S-a aflat adevărul despre anularea unui zbor British Airways. Echipajul nu a fost jefuit, ci a petrecut cu droguri și băutură

S-a aflat adevărul despre anularea unui zbor British Airways. Echipajul nu a fost jefuit, ci a petrecut cu droguri și băutură

Rapoarte din septembrie susțineau că British Airways a anulat un zbor după ce angajații companiei aeriene au fost ținta unui jaf armat traumatizant în Brazilia.

Zborul British Airways a fost anulat

Acum, autoritățile locale spun că presupusele victime au inventat pur și simplu povestea pentru a ascunde o noapte sălbatică de băutură și droguri în Rio de Janeiro, potrivit thedailybeast.com.

Poliția din Brazilia intenționează să convoace reprezentanții British Airways (BA) pentru a stabili dacă cei trei membri ai echipajului au inventat singuri minciuna sau dacă au fost instruiți de conducerea companiei aeriene să creeze invenția, potrivit cotidianului brazilian G1. Compania a declarat într-un comunicat că acest caz bizar "este o problemă pentru poliție".

De asemenea, BA a susținut că cele trei însoțitoare de zbor în cauză - despre care G1 a relatat că aveau 40, 39 și 31 de ani - "nu erau programate" să zboare pe zborul anulat din 6 septembrie spre Londra Heathrow, BA 248. Cu toate acestea, compania aeriană nu a explicat de ce zborul a fost amânat până a doua zi.

"Ancheta arată că nu au spus adevărul", a declarat Danielle Bullus, un șef adjunct al poliției. "Nu au spus ce s-a întâmplat de fapt în acea dimineață. Au creat aceste povești pentru a încerca să justifice un comportament probabil nepotrivit, în afara regulilor companiei".

Potrivit celor trei membri ai echipajului, ei se aflau pe situl istoric Pedra do Sal din Rio în noaptea de 5 septembrie. Pe măsură ce seara se apropia de sfârșit, doi dintre ei s-au urcat într-un taxi fără cel de-al treilea pentru a se întoarce la hotel, dar au fost duși în schimb la o benzinărie dezafectată din cartierul Vaz Lobo din nordul țării.

Acolo, ei au declarat că au fost jefuiți de bărbați înarmați care i-au urmărit de unde fuseseră mai devreme în cursul serii, hoții sustrăgându-le două telefoane mobile și alte obiecte.

Membrii echipajului au declarat că unul dintre ei a reușit să folosească un telefon care nu fusese luat pentru a chema un taxi după jaf - dar, în drum spre hotel, au fost jefuiți a doua oară, de data aceasta se presupune că de către un bărbat pe motocicletă, care a furat celălalt telefon mobil. Ulterior, au observat un vehicul al poliției militare și au cerut ajutor.

Între timp, cel de-al treilea membru al echipajului spune că a întâlnit o femeie la Pedra do Sal. După ce a stat de vorbă câteva minute, el susține că și-a pierdut cunoștința, fără să-și amintească nimic înainte de a se trezi întins pe stradă.

Potrivit ziarului The Sun, poliția a suspectat inițial că doi dintre membrii echipajului BA au fost ținta unei bande, o sursă declarând tabloidului: "A fost înfricoșător și au fost recunoscători că au scăpat cu viață". Cei doi erau "de înțeles, prea supărați pentru a lucra", a adăugat sursa.

Poliția din Rio de Janeiro spune că versiunea echipajului nu se potrivește cu ceea ce au descoperit în cele din urmă anchetatorii.

Potrivit G1, imaginile video au arătat doi dintre membrii grupului bând cu un al treilea individ necunoscut, la o masă de plastic, timp de aproximativ 40 de minute. Acesta îi invită apoi să meargă la benzinărie, unde, potrivit martorilor, trio-ul a continuat să bea timp de "câteva ore". Raportul a recunoscut totuși că unul dintre telefoanele mobile ale echipei a fost de fapt furat.

În ceea ce îl privește pe cel de-al treilea membru al personalului BA care nu a mers cu colegii săi, acesta ar fi plecat singur pentru a consuma "droguri și mai multe băuturi până la punctul de a deveni inconștient", potrivit G1.

După ce a leșinat, angajatul companiei aeriene a fost resuscitat de muncitorii din construcții care au chemat ajutoare. De asemenea, membrul echipajului BA le-ar fi arătat acestora un praf alb - suspectat de poliție a fi cocaină - în timp ce așteptau să apară o ambulanță. El a fost dus la o unitate de îngrijire de urgență, unde ar fi spus că și-a petrecut noaptea consumând droguri cu o pereche de femei într-un cartier necunoscut.

"Ceea ce este surprinzător este modul în care un echipaj care are un rol atât de important își petrece toată noaptea bând și consumând droguri, știind că a doua zi va avea responsabilitatea de a avea grijă de zeci de persoane care vor călători ore întregi", a declarat Patrícia Alemany, șefa biroului de sprijin pentru turism al poliției din Rio.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat