Șah: Remiză în partida a cincea a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

Șah: Remiză în partida a cincea a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

A cincea partidă dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, și rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiză după 51 de mutări, informează site-ul competiției.

A fost rândul lui Magnus Carlsen să joace cu piesele albe, într-o partidă denumită de teoreticienii jocului cu 64 de pătrate ''italiană''.

Deși comentatorii se așteptau ca după ce a dominat clar ultimele două partide, a treia și a patra, Magnus Carlsen să concretizeze, în sfârșit, clasa superioară dovedită până acum, iată că Serghei Kariakin și-a depășit, pentru prima dată, condiția de foarte eficace apărător și a ajuns în cea mai bună poziție a sa de la debutul confruntării. Dar, nici el nu a reușit victoria, așa încât arbitrul a consemnat remiza cu numărul cinci. A fost prima oară, de la începutul meciului pentru titlul suprem la șah masculin individual desfășurat în Statele Unite ale Americii, când Magnus Carlsen a fost pus sub presiune de adversarul său.

Vineri, 18 noiembrie are loc partida cu numărul 6, iar sâmbătă, 19 noiembrie, este programată a treia zi de pauză.

După primele cinci partide, scorul este egal 2,5-2,5.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat câștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

AGERPRES (autor: AS/Aristotel Bunescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!