Șah: Remiză în partida a doua a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

Șah: Remiză în partida a doua a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

A doua partidă dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, și rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiză, după 33 de mutări, informează site-ul competiției.

A fost rândul lui Serghei Kariakin să joace cu piesele albe într-o partidă denumită de teoreticienii jocului cu 64 de pătrate ''spaniolă închisă''.

În prima partidă, când Magnus a avut piesele albe, a fost consemnat tot rezultatul de egalitate, după 42 de mutări, norvegianul alegând deschiderea Trompowschi, foarte rar jucată la un asemenea nivel.

După primele două zile, scorul este egal 1-1.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat câștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

Federația Internațională de Șah FIDE l-a invitat sa participe la cel mai important eveniment al anului competițional pe președintele ales al SUA Donald Trump, dar miliardarul american a motivat că este prea ocupat cu alcătuirea echipei guvernamentale.

Site-ul oficial al meciului http://nyc2016.fide.com este construit pentru mai multe limbi străine.

În primul rând, sunt prezentați cei doi protagoniști, precum și ultimele partide care au avut loc între Magnus Carlsen și Serghei Kariakin. Aici sunt oferite detalii despre meci, modalități de procurare a biletelor de intrare, zona VIP, precum și regulamentul de joc.

Pentru cei care preferă Facebook, Twitter ori Instagram sunt oferite legăturile corespunzătoare.

AGERPRES (autor: AS/Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…