Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Sălaj: 82 de candidaţi pentru un post de registrator la Spitalul Judeţean Zalău

Un total de 43 de posturi de asistenţi medicali, tehnicieni, psihologi, registratori şi personal auxiliar sunt scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău, cea mai mare concurenţă fiind pentru un post de registrator la Serviciul de Medicină Legală, respectiv 82 de candidaţi.

Potrivit unei centralizări a dosarelor de concurs, prezentată vineri, într-o conferinţă de presă, de managerul SJU Zalău, Liliana Neaga, pentru cele 43 de posturi au fost depuse 876 de dosare.

"Pare un număr impresionant de posturi, 43. Dacă le veţi repartiza pe toate structurile, nu sunt prea multe. Abia dacă mai acoperă câte o nevoie. Ieri s-a finalizat perioada de depunere a dosarelor de înscriere. (...) Trebuie să precizez că numărul dosarelor nu este echivalent cu numărul persoanelor, pentru că sunt asistenţi care şi-au manifestat dorinţa de a concura pentru mai multe posturi. (...) Eu chiar cred că nu putem să oferim servicii de calitate dacă nu avem personal suficient", a precizat Liliana Neaga.

Cea mai mare concurenţă este pentru un post de registrator la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, unde sunt 82 de candidaţi, în vreme ce pentru două posturi de asistent medical dermato-venerologie concurează 117 persoane. La polul opus, pentru trei posturi de tehnician radiologie există doar doi candidaţi.

Potrivit sursei citate, concursurile sunt organizate în perioada ianuarie - martie, cu supraveghere video şi audio.

Managerul instituţiei a adăugat că, în paralel, se fac demersuri şi pentru angajarea unor medici specialişti, pe anumite specialităţi deficitare.

"Partea de posturi pentru medici urmează o altă cale. Concursurile pentru posturile respective se desfăşoară cu comisii din centre universitare. În paralel vor fi scoase şi toate posturile vacante de medici, de atâtea ori până se vor ocupa. Sunt deja în derulare concursuri pentru un post de medic specialist oncologie, un post de medic specialist urologie. Am solicitat şi medici pediatri pentru UPU şi pediatrie, medici de specialitate radiologie, cardiologie, anestezie, terapie intensivă. Şi la medici am încercat să acoperim tot ceea ce exista ca şi posturi vacante. La ORL nu şi-a depus nimeni dosarul şi nici la ortopedie", a subliniat Liliana Neaga.

Ea a menţionat, totodată, că Unitatea de Primire Urgenţe va beneficia de un proiect cu finanţare europeană, pentru extindere, modernizare şi achiziţionare de aparatură medicală, context în care ar putea fi angajat personal suplimentar şi pentru acest compartiment al spitalului.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este cea mai mare unitate de profil din Sălaj, având 21 de secţii şi compartimente şi o staţie de hemodializă. În clădirea principală, cu şapte niveluri, există 15 secţii medicale cu 488 de paturi şi patru laboratoare de analize medicale. Ambulatoriul integrat îşi desfăşoară activitatea cu 25 de cabinete medicale, care oferă servicii de specialitate populaţiei Zalăului şi a zonelor din jur. Există, de asemenea, şi un Serviciu Judeţean de Medicină Legală. AGERPRES/(A - autor: Sebastian Olaru, editor: Nona Jalbă, editor online Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ȘOC în CSM! Birchall desființează Secția Specială! Declarații care le-au dus în pragul leșinului pe Savonea și…

2 „Cățeaua” lui Dragnea a sărit la beregata Anei Birchall din cauza „foii de parcurs” semnate cu SUA! Și nenoroc…

3 VIDEO Virgil Măgureanu, dezvăluiri fără perdea despre personajele care au îngropat România în ultimii 30 de an…

4 VIDEO Povestea incredibilă a complexului Europa. O moarte suspectă, legături cu mafia și apusul unui imperiu

5 Pușcăriașul Miron Mitrea, șeful de campanie al Vioricăi Dăncilă pentru prezidențiale!

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata