Salvini îşi declară la Washington 'apropierea' de administraţia Trump şi 'viziunea comună' cu aceasta

Salvini îşi declară la Washington 'apropierea' de administraţia Trump şi 'viziunea comună' cu aceasta

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, aflat într-o vizită la Washington, şi-a declarat 'apropierea' de administraţia Trump şi 'viziunea comună' cu aceasta 'cu privire la Iran, Venezuela, Libia, situaţia din Orientul Mijlociu, dreptul la existenţă al Israelului şi îngrijorările legate de aroganţa chineză faţă de Europa şi continentul african', transmite AFP.

Vicepremierul italian a fost primit de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, şi urma să aibă o întrevedere cu vicepreşedintele Mike Pence la Casa Albă.

Ca şi Donald Trump, el a pledat, într-o conferinţă de presă, pentru un dialog cu Rusia lui Vladimir Putin, pentru a 'apropia Moscova de sistemul de valori occidentale, în loc să fie lăsată în braţele Beijingului'.

Tot ca preşedintele american, el a apărat o scădere masivă a impozitelor în ţara sa, în pofida reticenţelor Bruxellesului legate de deficitul şi de datoria publice ale Romei, Salvini mergând până la a pleda pentru un 'buget trumpian' în Peninsulă.

În ce priveşte Uniunea Europeană, Matteo Salvini i-a criticat 'fragilităţile' şi a atacat bilanţul slab, în opinia sa, al şefei diplomaţiei europene, compatrioata sa Federica Mogherini, chiar în ajunul deplasării acesteia la Washington.

Administraţia Trump şi preşedintele însuşi nu îşi ascund afinităţile cu guvernul populist italian.

Matteo Salvini, care a declarat că l-a convins pe Mike Pompeo să vină la toamnă în Abruzzi, regiunea din centrul Italiei de unde erau originari bunicii secretarului de stat, a încercat să scoată în evidenţă aceste afinităţi, extinzându-le şi la alte ţări.

'Între Italia, Statele Unite, Israel, Brazilia, Polonia şi Ungaria există o apropiere a viziunii despre lume, drepturi şi valori', a afirmat Salvini, subliniind că formaţiunea sa de extremă dreapta, Liga, nu este 'izolată'.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?