Săptămâna Modei de la New York - Paradă disco la Michael Kors; extravaganţe şi proporţii exagerate la Marc Jacobs

Săptămâna Modei de la New York - Paradă disco la Michael Kors; extravaganţe şi proporţii exagerate la Marc Jacobs

Designerul american Michael Kors a transformat miercuri podiumul modei de la New York într-o adevărată petrecere disco, prin care a adus un omagiu legendarului club Studio 54 şi avându-i ca invitaţi pe celebrul cântăreţ Barry Manilow şi pe fosta top-model Patti Hansen, relatează EFE.

Michael Kors şi-a prezentat colecţia toamnă 2019 pe un podium inspirat din petrecerile de la sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80, cu instalaţii de lumini din care nu a lipsit globul din mii de cristale specific discotecilor.

Au defilat ţinute care au întors privirile celor prezenţi în urmă cu patru decenii cu paltoane voluminoase din piele şi blană, bluze cu decolteuri în V, totul ornat cu paiete strălucitoare şi multe pene. A fost admirată şi paleta coloristică, imprimeurile florale, dungile orizontale în nuanţe neutre, costumele cu sacouri 'oversize' şi pantaloni ampli, sau rochiile ornate cu ciucuri în tonuri metalizate.

Designerul a optat pentru culorile de toamnă maro, bej, coniac sau gri, alb, bordo şi albastrul cobalt, pentru ţinute purtate cu ciorapi plasă. Pentru accesorii a preferat imitaţii din piele de şarpe, la genţi şi botine, sau, iar pentru a completa coafurile a propus turbane şi şepci stil 'paperboy', din care ieşeau zulufi ondulaţi.

Foto: (c) Richard Drew/AP


Celebrul logo Studio 54 a apărut şi pe unele articole vestimentare, scris cu paiete multicolore. Designerul, care şi-a înfiinţat propria casă de modă în 1981, a dorit astfel să rememoreze serile glamour petrecute în acest local la modă în acea vreme, care şi-au lăsat amprenta asupra creativităţii sale.

Parada s-a încheiat cu prezentarea unui costum în tonuri aurii purtat de legendarul top model Patti Hansen, după care Barry Manilow a interpretat marile sale hituri, precum 'Copacabana', pe ritmurile căruia a dansat alături de top modelul momentului, Bella Hadid.

Parada Michael Kors a deschis ultima zi a Săptămânii Modei de la New York şi a atras celebrităţi ca Michael Douglas şi soţia sa, Catherine Zeta-Jones, alături de fiica lor, Carys Zeta Douglas. Au fost prezente şi actriţele Olivia Wilde, Kate Hudson sau Prinyaka Chopra.

Foto: (c) Kristina Bumphrey/AP


Marea întâlnire a modei de la New York a fost însă încheiată de Marc Jacobs, cu o prezentare în total contrast cu ilustrul său predecesor, în care podiumul a devenit total negru pe care au defilat propuneri extravagante şi proporţii exagerate.

Precum o rochie midi, având în partea de jos falduri ample din tul, cu bustieră ajustată pe corp dar cu mâneci bufante, sau o rochie voluminoasă decoltată pe umeri creată dintr-o combinaţie de pene albe şi albastre.

Penele au fost accesoriile cele mai des întâlnite la creatorul de modă Marc Jacobs, folosite la o altă rochie în alb şi negru supradimensionată, cu mâneci scurte şi de formă sferică. Penele au fost prezente şi la coafurile manechinelor, purtate simplu în păr, sau ornând fesurile din lână în culori închise.

Foto: (c) Andres Kudacki /AP


Pentru paltoane designerul american s-a orientat spre modele 'oversize', de culoare gri închis sau roşu aprins, purtate cu cizme înalte închise cu şireturi.

Muzica interpretată live de un cvartet de coarde a sporit caracterul suprarealist al prezentării, la care au participat top modele Gigi Hadid, Kaia Gerber, Karlie Klosscare sau celebra Christy Turlington. Printre invitate s-au aflat cântăreaţa Rita Ora şi actriţa Shailene Woodley. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”