Sarcină „una la un milion”: o femeie din SUA cu două utere a născut de două ori, la o zi distanță

Sarcină „una la un milion”: o femeie din SUA cu două utere a născut de două ori, la o zi distanță

O mamă din Alabama, Statele Unite, cu un uter dublu rar, a născut gemeni, potrivit unui anunț făcut vineri, de spitalul în care este internată. Copiii s-au născut în zile diferite.

Kelsey Hatcher, alături de soțul ei, Caleb, și cele două fetițe gemene FOTO AFP

Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, a născut fiice sănătoase, după 20 de ore de travaliu, la o zi distanță. Fiecare fetiță are acum o zi de naștere separată. Femeia, a cărei sarcină a fost numită de către medici „una la un milion”, a născut la spitalul Universității din Alabama din Birmingham (UAB), scrie The Guardian .

Marți a venit pe lume Roxi Layla, iar cea de-a doua fiică a ei, Rebel Laken, s-a născut miercuri, potrivit anunțului făcut de mămică, pe Instagram.

„Niciodată în visele noastre nu am fi putut planifica o sarcină și o naștere ca aceasta... dar aducerea celor două fetițe sănătoase pe această lume a fost întotdeauna scopul, iar UAB ne-a ajutat să îl ducem la capăt”, a spus Hatcher, pentru comunicatul de presă al spitalului.

„Totuși, se pare că au avut două zile de naștere. Amândouă aveau propriile lor „case”, iar acum ambele au propriile lor povești unice de naștere”, a completat ea.

O afecțiune extrem de rară

Kelsey a fost diagnosticată, pentru prima dată cu uter didelphys, sau un uter dublu, la vârsta de 17 ani. Afecțiunea este o anomalie uterină rară observată la doar 0,3% dintre femei.

Cea mai recentă naștere este a patra ei sarcină. Anterior, ea a mai născut copii dintr-un singur uter.

La câteva săptămâni după ce a rămas însărcinată ultima oară, Kelsey a observat sângerări și s-a programat pentru o ecografie, deoarece femeile cu uter dublu au rate mai mari de avorturi spontane.

Medicii au descoperit că avea un făt suplimentar, ce se formase în uterul stâng.

Kelsey Hatcher a declarat pentru NBC News, în lunanoiembrie, că soțul ei, Caleb, aproape că nu a crezut-o, având în vedere raritatea sarcinii ei.

„El a spus: ‘Minți’. I-am spus: ‘Nu, nu o fac’”, a povestit femeia.

Dublă monitorizare și dublu personal medical

Travaliul a fost indus, în cele din urmă, la 39 de săptămâni. Femeia a ajuns la UAB pe 19 decembrie. A avut nevoie de „de două ori mai multă monitorizare și diagramă”, având în vedere uterul ei dublu – și de un număr de două ori mai mare din personalului spitalului.

„După o călătorie atât de lungă și nebună, a însemnat totul pentru mine să-mi văd pe ambele fete împreună, pentru prima dată”, a conchis Kelsey.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat