„Sărutul interzis“ devine un caz penal în Spania: Decizia luată de Jennifer Hermoso

„Sărutul interzis“ devine un caz penal în Spania: Decizia luată de Jennifer Hermoso

Jucătoarea spaniolă Jennifer Hermoso, sărutată prin surprindere pe gură de preşedintele suspendat al Federaţiei spaniole de fotbal, Luis Rubiales, după ce La Roja a câştigat Cupa Mondială, a depus plângere, a aflat AFP de la parchetul spaniol.

Jennifer Hermoso

Depunerea acestei plângeri a fost o condiţie indispensabilă pentru ca parchetul, care la sfârşitul lunii august a deschis o anchetă preliminară împotriva lui Rubiales pentru "agresiune sexuală", să poată efectua urmărirea penală. Aceasta va putea acum începe "cât mai repede posibil", a indicat parchetul.

De la o recentă reformă a Codului Penal spaniol, un sărut neconsimţit poate fi considerat o agresiune sexuală, o categorie penală ce reuneşte orice tip de violenţă sexuală.

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) "şi-a cerut scuze" marţi, de la "lumea fotbalului şi de la întreaga societate" pentru comportamentul preşedintelui său Luis Rubiales, care a fost suspendat de FIFA după ce a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso.

Într-o scrisoare semnată de preşedintele său interimar Pedro Rocha, RFEF "consideră că este esenţial să ceară cât mai sincer iertare fotbalului mondial în ansamblul său (...) pentru comportamentul cu totul inacceptabil al celui mai înalt reprezentant instituţional al său în timpul finalei (Cupei Mondiale - n. r.) şi în momentele care au urmat, care nu corespunde deloc cu valorile întregii societăţi spaniole, ale instituţiilor sale, ale reprezentanţilor ei, ale sportivilor săi şi conducătorilor sportului spaniol".

Rubiales a insistat că sărutul a fost consimţit şi a refuzat să demisioneze, deşi Hermoso a dezminţit că ar fi fost de acord cu gestul. FIFA l-a suspendat provizoriu pe Rubiales pentru 90 de zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?