Satu Mare: Cinci migranți, printre care copii de doi și trei ani, prinși trecând ilegal frontiera

Cinci migranți, printre care și copii de doi și trei ani, au fost prinși de polițiștii de frontieră din județul Satu Mare după ce au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, fiind prinse și cele două călăuze ale acestora, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, transmis joi.

"Un echipaj al poliției de frontieră din cadrul SPF Tarna Mare, județul Satu Mare, a oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Tarna Mare, un autoturism în care se aflau cetățenii turci S.O. de 50 de ani și A.S. de 52 de ani, care nu își justificau prezența în zonă. Polițiștii de frontieră au procedat la cercetarea zonei, iar la aproximativ 500 de metri de la frontiera de stat cu Ucraina au depistat un grup format din cinci persoane de origine afro-asiatică, care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul primelor verificări s-a stabilit că este vorba despre o familie formată din patru cetățeni turci, un bărbat și o femeie, în vârstă de 35 și 31 ani și cei doi copii ai acestora cu vârste de 2, respectiv 3 ani. De asemenea, din grup mai făcea parte un bărbat din Bangladesh, în vârstă de 31 ani", precizează sursa citată.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cei cinci migranți au trecut frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen. Ei urmau să fie preluați de către cei doi cetățeni turci și conduși până în apropierea frontierei cu Ungaria.

Migranții au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Europeană și Ucraina, fiind cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi turci sunt cerceta'i pentru trafic de migranți, Tribunalul Satu Mare emițând pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar