Scandal după eliminarea lui Novak Djokovici la Monte Carlo. Se cere Hawk-Eye și la turneele pe zgură

Scandal după eliminarea lui Novak Djokovici la Monte Carlo. Se cere Hawk-Eye și la turneele pe zgură

Novak Djokovici (Serbia, 1 ATP) a pierdut un punct crucial în timpul meciului contra lui Lorenzo Musetti (Italia, 21 ATP), în optimile turneului Masters de la Monte Carlo, oraș în care Nole are reședința. Sârbul a fost învins cu 6-4, 5-7, 4-6 de italian.

La scorul de 6-4, 4-3 pentru el, adversarul lui Novak Djokovici a trimis mingea în aut, dar arbitrii nu au putut identifica urma. În ciuda protestelor sârbului, care i-a arătat clar urmele loviturii, Aurelie Tourte i-a acordat punctul lui Musetti. Reluările au arătat că aceasta s-a înșelat, iar de la acest punct a început căderea lui Djokovici.

La conferința de presă de după partidă, Nole s-a arătat necăjit, însă nu a pus înfrângerea pe contra lui Lorenzo Musetti pe faptul că arbitrii au greșit în defavoarea sa: „Nu cred că e o catastrofă, dar mă simt prost pentru că am pierdut meciul. Asta e tot. Felicitări adversarului meu. Merg înainte. Mă simt îngrozitor după un asemenea meci, sincer. Dar felicitări, a fost tare în momentele importante și asta e”, a declarat liderul ATP.

Darren Cahill explică de ce arbitrajul video nu e implementat pe zgură

Însă un coleg al lui Novak Djokovici, tenismenul Benjamin Lock pe rețelele de socializare, transmițând un mesaj dur la adresa arbitrilor și a organizatorilor turneelor pe zgură.

Novak Djokovici a fost eliminat la Monte Carlo. Foto EPA EFE

„Arbitrii fac atât de multe greșeli pe zgură, încât a devenit ridicol! De ce nu avem arbitraj electronic sau Hawk-Eye pentru turneele din sezonul de zgură?”, a spus Lock. Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill a făcut lumină: „Nu există nicio garanție că urma arătat de Hawk-Eye este corectă.

Sistemul nu a trecut testul de acuratețe pentru zgură. Tocmai de aceea nu este folosit. Este periculos să folosim Hawk-Eye ca să arătăm urmele mingiilor pe zgură la televizor pentru că nu sunt imagini pe care ne putem baza. Asta este opinia mea”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”