SCANDAL în Marea Britanie: Solicitanţii de azil din Cardiff, obligaţi să poarte brăţări colorate pentru a primi hrană - FOTO

Decizia unei companii private de a-i obliga pe solicitanţii de azil care au ajuns în Cardiff, Ţara Galilor, să poarte brăţări colorate pentru a putea primi hrană gratuit a declanşat un val de controverse în Marea Britanie, astfel că firma, care a fost contractată de guvernul britanic, a decis să renunţe la această practică, informează CNN.

SCANDAL în Marea Britanie: Solicitanţii de azil din Cardiff, obligaţi să poarte brăţări colorate pentru a primi hrană - FOTO

Potrivit sursei citate, compania Clearsprings Ready Homes a fost însărcinată de Guvernul britanic să se ocupe de asigurarea cazării şi hranei pentru solicitanţii de azil ajunşi în anumite regiuni din Marea Britanie.

Compania susţine că imigranţii au purtat aceste brăţări încă din martie 2015, pentru "a exista asigurări că aceştia beneficiază de serviciile necesare întreţinerii lor şi pentru ca cei mai vulnerabili dintre ei să beneficieze de tratamentul care li se cuvine".

Imigranţii erau nevoiţi să poarte aceste brăţări colorate pentru a putea fi identificaţi şi pentru a li se oferi hrană gratuit, de trei ori pe zi, însă mulţi dintre aceştia au precizat că din cauza acestora au devenit ţinta agresiunilor.

"Perioada petrecută în Casa Lynx a fost una dintre cele mai oribile experienţe din viata mea. Am urât brăţările şi uneori am refuzat sa le port, aşa că nu mi s-a dat mâncare”, a declarat Eric Ngalle, care a petrecut o lună în acea casă înainte de a primi statutul de refugiat.

Această practică a stârnit un val de controverse, un ministru din cadrul guvernului Ţării Galilor, Carwyn Jones, precizând, într-un comunicat, că "utilizarea acestor brăţări este complet inacceptabilă şi contravine oricăror principii de guvernare".

"Uşi roşii. Acum, brăţări roşii. Ce va mai urma? Stele galbene?", este mesajul postat pe Twitter de Giles Fraser, un preot din Londra, care are o rublică într-o publicaţie.

În faţa acestor proteste, compania Clearsprings Ready Homes a anunţat că, începând de astăzi, 25 ianuarie, aceste brăţări nu vor mai fi folosite şi că se va încerca găsirea unei noi modalităţi pentru a se oferi sprijin solicitanţilor de azil.

Acest scandal intervine la scurt timp după ce solicitanţii de azil din Middlesbrough s-au plâns că locuinţele lor au fost luate la ţintă, după ce populaţia şi-a dat seama că toate uşile lor de intrare erau pictate cu culoarea roşie de către o companie privată responsabilă cu găzduirea lor.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …