Schaeuble consideră că "nu este o catastrofă" dacă Merkel eşuează să formeze o coaliţie cu social-democraţii

Schaeuble consideră că "nu este o catastrofă" dacă Merkel eşuează să formeze o coaliţie cu social-democraţii

Germania nu va cădea într-o criză politică dacă eforturile cancelarului Angela Merkel de a forma un guvern de coaliţie cu social-democraţii eşuează, a declarat vineri fostul ministru de finanţe german Wolfgang Schaeuble, relatează Reuters.

"Eforturile continuă, asta e bine", a afirmat Wolfgang Schaeuble, care a renunţat la portofoliul finanţelor pentru a deveni preşedintele Bundestagului, camera inferioară a Parlamentului german.

"Dacă nu funcţionează, nu este nicio catastrofă. Sunt alte moduri de a face lucrurile să funcţioneze", a mai spus el într-un interviu pentru ziarul Die Welt.

La aproape patru luni după alegerile parlamentare din Germania, Angela Merkel nu a reuşit să formeze un guvern. Un refuz al delegaţilor Partidului Social-Democrat german (SPD) de a da undă verde negocierilor pentru formarea unei 'mari coaliţii' alături de conservatori ar putea duce la alegeri anticipate sau la un guvern minoritar pentru prima dată în istoria postbelică a Germaniei.

Liderul social-democraţilor germani, Martin Schulz, le-a cerut membrilor formaţiunii sale politice să susţină, la congresul din 21 ianuarie, negocierile cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, avertizând că în caz contrar există riscul organizării unor alegeri anticipate care ar putea afecta negativ SPD.

Într-o critică rară la adresa lui Merkel, Schaeuble a fost citat separat de Focus Magazine spunând că Germania încă "suferă" din cauza deciziei din 2015 de a deschide graniţele ţării, care a permis intrarea a peste un milion de persoane care solicită azil.

"În consecinţă, încă suferim. Nu vreau să trivializez această chestiune", a mai spus el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 Poate nu știați, dar Ucraina are arme cu care poate lovi oriunde în Donbas și Crimeea. Dar și multe alte orașe din Rusia, inclusiv Moscova