Scut antiglonț similar unui origami, dezvoltat de cercetători de la o universitate privată pentru protecția polițiștilor

Scut antiglonț similar unui origami, dezvoltat de cercetători de la o universitate privată pentru protecția polițiștilor

Inginerii de la Universitatea Young Brigham din statul american Utah au dezvoltat un scut antiglonț protector, care se poate plia similar unui origami, ce poate opri gloanțe trase de pistoale sau revolvere, scrie UPI.com.

Sursa foto: Brigham Young University — BYU / news.byu.edu

Scutul protector poate fi strâns la fel ca o umbrelă, ceea ce îl face ușor de transportat, și poate fi desfăcut în mai puțin de cinci secunde.

''Am colaborat cu un agent special federal să înțelegem care erau cerințele lor și am aflat că actualele soluții sunt deseori mult prea grele și nu atât de portabile așa cum ei ar vrea să fie'', a indicat Larry Howell, profesor de inginerie mecanică la BYU. ''Am vrut să realizăm ceva compact, portabil, ușor și care să funcționeze facil pentru a-i proteja'', potrivit lui Howell.

Multe dintre obstacolele și scuturile desfășurate de poliție oferă un design nemodificat de câteva decenii. Sunt în general mari, plate și greoaie, unele dintre acestea cântărind peste 45 de kg.

Acest model de scut cântărește 24 de kg și este realizat din 12 straturi antiglonț de Kevlar. În timpul testelor, scutul s-a dovedit a fi suprinzător de rezistent.

''Ne așteptam ca un pistol puternic, cum este Magnum 44, să-l penetreze, însă acest lucru nu s-a întâmplat'', a spus Howell, adăugând că scutul este foarte stabil chiar când este lovit de gloanțe de calibru mare.

Pe lângă rolul protecției polițiștilor în misiune, scutul ar putea fi folosit în cazul protejării unor civili sau a unei victime în timpul unor situații de urgență.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…