Secretarul de stat al SUA vizitează China între 18 și 19 martie (oficial)

Secretarul de stat al SUA vizitează China între 18 și 19 martie (oficial)

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, va vizita China în zilele de 18 și 19 martie, la invitația omologului chinez Wang Yi, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de agenția Xinhua.

Oficialul a declarat că Tillerson și Yang Yi vor avea un schimb de opinii despre relațiile bilaterale și despre teme regionale și internaționale de interes comun.

Vizita are loc în contextul în care premierul chinez Li Keqiang a declarat, miercuri, că este "optimist" în ce privește relația cu SUA, dar a avertizat cu privire la implicațiile pe care le-ar avea un eventual război comercial între cele două țări, potrivit AFP.

Pe parcursul campaniei electorale pentru prezidențiale, Donald Trump a amenințat că va impune tarife punitive pentru produsele chinezești.

"Nu dorim un război comercial între țările noastre. În cursul ultimelor decenii, relațiile noastre au avansat, deși au existat suișuri și coborâșuri. Sunt, așadar, optimist, indiferent de cine este la putere în SUA", a spus premierul Li Keqiang.

Prim-ministrul chinez a subliniat că în caz de conflict economic ar avea de suferit în primul rând companiile cu capital străin din China, mai ales cele cu capital american.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…