Secretarul de stat al SUA vizitează China între 18 și 19 martie (oficial)

Secretarul de stat al SUA vizitează China între 18 și 19 martie (oficial)

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, va vizita China în zilele de 18 și 19 martie, la invitația omologului chinez Wang Yi, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de agenția Xinhua.

Oficialul a declarat că Tillerson și Yang Yi vor avea un schimb de opinii despre relațiile bilaterale și despre teme regionale și internaționale de interes comun.

Vizita are loc în contextul în care premierul chinez Li Keqiang a declarat, miercuri, că este "optimist" în ce privește relația cu SUA, dar a avertizat cu privire la implicațiile pe care le-ar avea un eventual război comercial între cele două țări, potrivit AFP.

Pe parcursul campaniei electorale pentru prezidențiale, Donald Trump a amenințat că va impune tarife punitive pentru produsele chinezești.

"Nu dorim un război comercial între țările noastre. În cursul ultimelor decenii, relațiile noastre au avansat, deși au existat suișuri și coborâșuri. Sunt, așadar, optimist, indiferent de cine este la putere în SUA", a spus premierul Li Keqiang.

Prim-ministrul chinez a subliniat că în caz de conflict economic ar avea de suferit în primul rând companiile cu capital străin din China, mai ales cele cu capital american.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina