Secretarul de stat american Rex Tillerson nu vede "un nou început" în relațiile cu Rusia

Secretarul de stat american Rex Tillerson nu vede "un nou început" în relațiile cu Rusia

Relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Rusia nu au mai fost atât de proaste de pe vremea războiului rece și nu se întrevede "un nou început", a apreciat duminică secretarul de stat american Rex Tillerson, transmite AFP.

Relațiile ruso-americane au ajuns "la cel mai scăzut nivel din toate timpurile de după încheierea războiului rece, cu un nivel foarte slab de încredere", a declarat Tillerson pe canalul NBC.

"Se consideră în general că asta nu este bine pentru lume (...) și cu siguranță nu este bine pentru noi, pentru poporul american, pentru interesele noastre de securitate națională", a subliniat șeful diplomației americane.

El a exclus totodată "un nou început" între Washington și Moscova, după modelul "resetării" lansate în 2009 de președintele american de atunci, Barack Obama, și de secretarul de stat din acea vreme, Hillary Clinton.

"Cuvinte ca 'relansare' sunt depășite. Nu putem reporni. Nu putem șterge trecutul. Nu putem lua startul din nou. Mergem mai departe cu ce avem", a spus Rex Tillerson.

Joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat în legătură cu o 'dezghețare' a relațiilor dintre cele două mari puteri, a declarat că "este prea devreme pentru a trage concluzii". "Simplul fapt că a existat un dialog este un lucru foarte pozitiv. Președinții au vorbit la telefon de trei ori și, în continuarea acestui dialog, (secretarul de stat american) Rex Tillerson a fost primit la Moscova, iar (ministrul de externe rus) Serghei Lavrov a fost primit la Washington", a adăugat el. "Cu toate acestea, trebuie să păstrăm un optimism prudent pentru moment, pentru că avem mult de lucru înaintea noastră", a spus Peskov.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?