Secția pentru judecători a CSM decide încetarea detașării a nouă judecători la MJ (surse)

Secția pentru judecători a CSM decide încetarea detașării a nouă judecători la MJ (surse)

Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, încetarea detașării a nouă judecători la Ministerul Justiției, au precizat surse din Consiliu pentru AGERPRES.

Sursele citate au arătat că decizia se referă la judecătorii Cristina Irimia de la Curtea de Apel București, Viorica Simona Matei de la Tribunalul București, Alegria Camelia Panaitescu de la Judecătoria Sectorului 1, Anca Maria Stoica de la Judecătoria Sectorului 2, Marcela Comsa de la Curtea de Apel Brașov, Alexandru Șerban de la Curtea de Apel Brașov, Anca Gheorghiu de la Judecători Brașov, Kamelia Sîrbu de la Curtea de Apel Constanța și Vasile Alexandru de la Tribunalul Prahova.

Pe 25 mai, Tudorel Toader, ministrul Justiției, afirma că a cerut încetarea detașării tuturor magistraților la MJ deoarece pentru foarte mulți dintre aceștia este depășit termenul legal prevăzut, dar și pentru că se dorește angajarea unor juriști tineri, valoroși, pe care instituția să conteze în următorii ani.

"Legea spune că detașările sunt pe trei ani, de cel mult două ori. Sunt foarte mulți detașați din cei care sunt la Justiție care depășiseră acel interval de timp. Ministerul Justiției trebuie să-și angajeze personal propriu. Avem foarte mulți juriști în România, avem juriști foarte bine pregătiți, juriști pe care să-i angajăm la Ministerul Justiției, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul Ministerului Justiției", declara Toader.

Ministrul Justiției susținea că, în același timp, puterea judecătorească și Ministerul Public au nevoie de specialiști, de procurori, de judecători.

"Și vă dau un exemplu cât se poate de simplu: aveam pe cineva, o doamnă absolut respectabilă, care era procuror și șef de Resurse Umane. E păcat să ții un procuror foarte bine pregătit șef la Resurse Umane. De aceea s-a format, să facă muncă de procuror. Deci, acesta este motivul pentru care am cerut încetarea detașării tuturor. Angajăm oameni tineri, valoroși, pe care ministerul să conteze pe mulți ani", completa Toader.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…