Secţie modulară cu 500 de locuri, destinată cazurilor uşoare de COVID-19, inaugurată la Spitalul 'Victor Babeş'

Secţie modulară cu 500 de locuri, destinată cazurilor uşoare de COVID-19, inaugurată la Spitalul 'Victor Babeş'

La Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ''Victor Babeş'' din Capitală a fost inaugurată vineri o secţie modulară, care va putea primi 500 de bolnavi de coronavirus, cu forme uşoare.

"Inaugurăm astăzi la Bucureşti cel mai mare spital modular COVID din ţară. Acesta va putea să primească 500 de pacienţi îmbolnăviţi cu coronavirusul de tip nou, cu forme uşoare. Formele mai complexe vor fi tratate în continuare în spitalele de boli infecţioase. Fiecare salon are pe lângă pat: noptieră, dulap şi boiler pentru apă caldă. De asemenea, aer condiţionat. Cadrele medicale au pregătită deja o zonă dedicată, specială, pentru realizarea documentaţiilor medicale, dar şi pentru odihnă", a spus primarul general, Gabriela Firea, într-o intervenţie live pe Facebook.



Ea a subliniat că în această secţie vor putea fi tratate cazurile uşoare de coronavirus, precizând că spitalul modular a fost construit în două săptămâni de către Compania Consolidări. Secţia va funcţiona ca anexă a Spitalului ''Victor Babeş'', având un număr de paturi egal cu al acestei unităţi medicale.

"Noi sperăm să nu existe un număr atât de mare de îmbolnăviri şi aceste spitale modulare pregătite să nu fie folosite. Dar, din păcate, în funcţie de ceea ce se întâmplă în întreaga lume, trebuie să ne organizăm şi aşteptăm cu sufletul la gură, aş putea să spun, care va fi reacţia din punct de vedere epidemiologic după sfintele sărbători de Paşte, după relaxarea de pe 15 mai şi, mai ales, ce se va întâmpla în toamnă, când se aşteaptă un val doi al pandemiei de coronavirus", a spus Firea.

Primarul general a mai precizat că la finalul pandemiei tot ceea ce a intrat în componenţa secţiei modulare "va fi reorganizat şi refolosit ca organizare de şantier" pentru Spitalul Metropolitan.

Vizitând spitalul, Gabriela Firea a precizat că rezervele pentru pacienţi pot să aibă un singur pat sau două (pentru familii), beneficiind şi de baie individuală.

Directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, a declarat că lucrările de construcţie sunt "aproape finalizate în ceea ce priveşte condiţiile de cazare" şi că urmează etapa a doua - a organizării activităţii din punct de vedere medical.

"Aceasta înseamnă condiţiile de echipare, de dezechipare a personalului, condiţiile de odihnă, medicamentele", a spus ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...