Sediul Ministerului Justiţiei francez, percheziţionat în cadrul unei anchete asupra ministrului Eric Dupond-Moretti

Sediul Ministerului Justiţiei francez, percheziţionat în cadrul unei anchete asupra ministrului Eric Dupond-Moretti

Autorităţile specializate franceze au percheziţionat joi Ministerul Justiţiei de la Paris, în cadrul unei anchete asupra ministrului Eric Dupond-Moretti, acuzat de conflict de interese de mai multe sindicate ale magistraţilor, transmit AFP şi Reuters.

O sursă apropiată acestui dosar a declarat că percheziţia a fost realizată de anchetatori care lucrează pentru Curtea de Justiţie a Republicii (CJR), singura jurisdicţie abilitată să îi judece pe miniştri, în urma plângerilor depuse de trei sindicate ale magistraţilor şi de asociaţia Anticor, care îl acuză pe Dupond-Moretti de conflict de interese, ţinând cont de calitatea de avocat deţinută anterior.

Eric Dupond-Moretti a fost un avocat celebru înainte ca preşedintele Emmanuel Macron să îl desemneze ministru, în iulie anul trecut, misiunea sa fiind aceea de a reforma sistemul de justiţie.

Cu puţin timp înainte de a-şi începe mandatul de ministru, Dupond-Moretti a susţinut că procurorii ce anchetează infracţiuni financiare au făcut abuz de putere atunci când au accesat înregistrările convorbirilor lui telefonice şi pe ale altor avocaţi, în cadrul unei anchete de corupţie care l-a vizat pe fostul preşedinte Nicolas Sarkozy.

Iniţial Eric Dupond-Moretti s-a adresat instanţei, dar şi-a retras plângerea după câteva săptămâni, atunci când a fost numit ministru.

Premierul Jean Castex a fost deja audiat pe 7 iunie în acest dosar, în calitate de martor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro