Șefa executivului din Serbia a fost nominalizată pentru un nou mandat de prim-ministru

Șefa executivului din Serbia a fost nominalizată pentru un nou mandat de prim-ministru

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a nominalizat-o pe actuala şefă a executivului, Ana Brnabic, pentru un nou mandat de prim-ministru, la peste cinci luni după ce Partidul Progresist Sârb (SNS) a câştigat alegerile parlamentare, transmite sâmbătă Reuters.

Ana Brnabic, nominalizată pentru un nou mandat de prim-ministru

Vucic a declarat că are „încredere nelimitată'' în Brnabic (46 de ani).

SNS deţine 120 dintre cele 250 de mandate parlamentare, astfel că pentru a putea forma un guvern va trebui să găsească parteneri de coaliţie.

Socialiştii şi Lista Maghiarilor din Voivodina, ambele parteneri tradiţionali ai SNS, au împreună 36 de deputaţi, scrie Agerpres.

Este de aşteptat ca în următoarele săptămâni Ana Brnabic să prezinte componenţa noului guvern şi programul acestuia. Una dintre principalele sale sarcini va fi să echilibreze ambiţiile Serbiei de a adera la Uniunea Europeană - cel mai mare partener european al ţării - cu presiunile de a păstra relaţii strânse cu Rusia şi China.

Serbia depinde aproape total de gazul rusesc şi a cumpărat arme din Rusia, în timp ce China este un investitor major în economia sârbă, în special în infrastructură şi minerit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...