Șeful ALDE Olt, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, trimis în judecată pentru că ar fi luat mită peste 300.000 de lei

Șeful ALDE Olt, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, trimis în judecată pentru că ar fi luat mită peste 300.000 de lei

Ioan Ciugulea, șeful ALDE Olt și vicepreședinte al Consiliului Județean, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi luat mită peste 300.000 de lei, potrivit unui comunicat al parchetului.

Procurorii îl acuză cu Ciugulea că ar fi cerut și primit mita de la o firmă pe care a favorizat-o în 2012 la o licitație publică organizată de Consiliul Județean.

DNA susține că Ciugulea ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, promisiune formulată indirect de reprezentanții firmei, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.

Procurorii arată că, pentru plata mitei, reprezentanții firmei ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente. Ca urmare, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, Ciugulea ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior.

Suma de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a firmei căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei firme deținute de Ciugulea. O altă sumă de 159.002 lei ar fi fost virată la cererea lui Ciugulea, în perioada 06.09.2012 – 25.03.2013, din conturile aceleiași societăți comerciale către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții.

Procurorii nu au putut pune sechestru pentru că Ioan Ciugulea nu are pe numele său bunuri imobile sau mobile de valoare. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt.

(Foto: Ion Ciugulea, dreapta, într-un afiș de campanie)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante