Șeful Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, arestat preventiv

Șeful Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, arestat preventiv

Curtea de Apel București a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, acuzat de cămătărie.

Decizia nu este definitivă însă este executorie iar Marian Corcodel va fi dus în arestul Poliției Capitalei.

Procurorii DIICOT susțin că șeful Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, dădea bani cu camătă subordonaților săi, sumele ajungând și la zeci de mii de euro, cu dobânzi cuprinse între 10 și 20%.

Marian Corcodel a fost reținut de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

În același dosar, Octavian Cristescu, fost ofițer DIPI, este cercetat sub control judiciar.

La perchezițiile efectuate joi, procurorii DIICOT au găsit în biroul lui Marian Corcodel și în alte spații de la Baza de Administrare și Deservire din cadrul IGJR foarte multe contracte de împrumut, atât în formă autentică, cât și înscrisuri sub semnătură privată, dar și agende și notițe deținute de membrii grupării, pentru a avea o evidență strictă atât a debitorilor, cât și a sumelor de bani ce au fost remise sau urmau a fi remise cu titlu de dobândă (camătă). De asemenea, în biroul lui Marian Corcodel au fost găsite sumele de 50.000 lei și 55.000 euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro