Şeful CJ Prahova: Locuinţe sociale, cu 100 de lei chirie, date de PSD clientelei cu salarii imense

Şeful CJ Prahova: Locuinţe sociale, cu 100 de lei chirie, date de PSD clientelei cu salarii imense

În Prahova, din nouă locuinţe sociale deţinute de Consiliul Judeţean, doar una a ajuns la o persoană nevoiaşă, care îndeplinea condiţiile de cazare aici, scriu jurnaliştii de la  Newsweek România , citând declaraţiile şefului CJ, liberalul Iulian Dumitrescu.

"Din nouă apartamente de serviciu, ocupate de angajaţii Consiliului Judeţean Prahova, doar unul este caz social. Pentru fiecare apartament, beneficiarii plătesc 100 de lei chirie/lună. Vă dau exemplul unei astfel de familii din CJ: el cu salariu de 10.000 de lei, ea cu salariu de 6.000 de lei, plătesc o chirie de 100 de lei pe lună, pentru că nu puteau să facă naveta de la Lipăneşti [o comună limitrofă oraşului Ploieşti - n.r.]", a relatat, într-o şedinţă a CJ, Iulian Dumitrescu.

În acea şedinţă, CJ Prahova a decis reducerea ogranigramei cu peste 100 de posturi. Potrivit presei locale, procesul de restructurare va continua şi în alte direcţii şi societăţi din subordinea instituţiei.

"Schemele de personal din majoritatea instituţiilor au fost încărcate cu persoane fără pregătire profesională, pe criterii politice sau de rudenie cu cei care le-au condus în ultimii ani. Sunt mulţi angajaţi plătiţi fără să facă nimic sau organigrame încărcate de posturi inutile. Vă dau exemplul Bibliotecii Nicolae Iorga, unde sunt peste 70 de angajaţi. La fel este şi la DGASPC şi chiar la muzee. Nici parcurile industriale nu vor scăpa de un audit. Dacă pot face un profit mai mare cu angajaţi mai puţini, atunci vor rămâne doar cei care merită", a declarat Iulian Dumitrescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”