Șeful Corpului de Control al premierului: Nu vă bazați pe instituțiile statului când va lovi un mare cutremur

Șeful Corpului de Control al premierului: Nu vă bazați pe instituțiile statului când va lovi un mare cutremur

Șeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, susține că instituțiile statului au note maxime la simpozioane, dar cetățenii nu trebuie să se bazeze pe ele când va lovi un mare cutremur, menționând că nici televiziunile nu au oferit informații despre seism menite să liniștească oamenii. 

"Concluzia preliminară: instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și umflat mușchii, dar nu vă bazați pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media și mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informație elementară despre cutremur și nu au liniștit oamenii", a scris sâmbătă Valentin Mircea, pe pagina sa de Facebook.

El adaugă că televiziunile au continuat apoi cu "bazaconii" în timpul zilei, fără să ofere informații relevante despre cutremur.

"Când s-a făcut ziuă, au început să sperie oamenii și să ofere bazaconiile obișnuite (gen 'cum vor tehnocrații să vă ia casele după cutremur'). Televiziunile așa-zise de știri trăiesc din teamă și cultivă și propagă teamă, exact ca dictaturile de oriunde din lumea asta", spune oficialul guvernamental.

În opinia șefului Corpului de Control al premierului, mass-media are obligația de a informa populația, mai ales în situații de urgență.

"Ceea ce puțini știu este că televiziunile au OBLIGAȚIA DE A INFORMA populația, mai ales în situații de urgențe și catastrofe, iar în schimbul acestei obligații beneficiază de facilități, așa cum este obligația cabliștilor de a ne băga pe gât, în pachetul de bază, un număr aberant de mare de televiziuni care nu oferă nimic de calitate ('must-carry')", a scris Valentin Mircea.

Menționând că a primit informațiile despre cutremur "de pe internet și de la centre de geofizică din străinătate", el mai spune că va cere "cablistului" său să elimine din pachetul de bază "televiziunile care nu își fac treaba și care nu oferă nimic".

"Dacă tot primesc informațiile necesare de pe internet și de la centre de geofizică din străinătate, o să cer cablistului meu să elimine din pachetul de bază televiziunile care nu își fac treaba și care nu oferă nimic. Este dreptul meu și dacă va fi nevoie voi contesta chiar articolul din Legea audiovizualului care impune obligația de "must-carry" și care încalcă, în loc să garanteze, dreptul meu constituțional la informare", a completat șeful Corpului de Control al premierului.

Comentariile lui Valentin Mircea:

"Update. Bilant la 60 min de la un cutremur destul de serios si un val de panica in toata Romania:

1. Mijloacele de informare in masa au esuat, in cea mai mare parte, sa informeze/linisteasca oamenii. Televiziunile transmit in continuare emisiuni in reluare iar televiziunille de stiri (Digi 24, Realitatea, Antena 3) nu au nici macar informatii pe burtiera!!
2. Nicio reactie a autoritatilor publice. DSU preia informatia dar nu transmite alerta, pe site sau pe aplicatia dedicata.
3. Institutul de Fizica Pamantului transmite date despre cutremur, culese, in mod automat, pe Twitter (!?) accesat de foarte putini romani.
4. Noroc cu Facebook.

Daca acest cutremur ar fi fost un exercitiu privind pregatirea pentru un mare cutremur, acesta tocmai a esuat, in aspecte elementare: informarea publicului, coordonarea rapida a reactiei.

Televiziunile de stiri din Romania transmit doar jurnale si emisiuni in reluare, la mai mult de 30 minute de la cutremur!!?? Nicio mentiune despre ce se intampla."

"IGSU - 0 (zero).

Televiziunile de stiri - 0 (zero)

Institutul de Fizica Pamantului - 1 (unu) - a 'crapat' site-ul iar comunicarea pe paginile de socializare s-a limitat la Twitter!

Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur.

Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii. Cand s-a facut ziua, au inceput sa sperie oamenii si sa ofere bazaconiile obisnuite (gen "cum vor tehnocratii sa va ia casele dupa cutremur"). Deoarece televiziunile aza-zise de stiri traiesc din teama si cultiva si propaga teama, exact ca dictaturile de oriunde din lumea asta.

Ceea ce putini stiu este ca televiziunile au OBLIGATIA DE A INFORMA populatia, mai ales in situatii de urgente si catastrofe iar in schimbul acestei obligatii beneficiaza de facilitati, asa cum este obligatia cablistilor de a ne baga pe gat, in pachetul de baza, un numar aberant de mare de televiziuni care nu ofera nimic de calitate ('must-carry').

Daca tot primesc informatiile necesare de pe internet si de la centre de geofizica din strainatate, o sa cer cablistului meu sa elimine din pachetul de baza televiziunile care nu isi fac treaba si care nu ofera nimic. Este dreptul meu si daca va fi nevoie voi contesta chiar articolul din Legea audiovizualului care impune obligatia de 'must-carry' si care incalca, in loc sa garanteze dreptul meu constitutional la informare."

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina