Șeful DNA vrea reluarea dosarelor de mare corupție: Instituția s-a abătut în ultima perioadă de la combaterea corupției de nivel înalt

Șeful DNA vrea reluarea dosarelor de mare corupție: Instituția s-a abătut în ultima perioadă de la combaterea corupției de nivel înalt

Șeful DNA susține că instituția s-a abătut în ultima perioadă de la combaterea corupției de nivel înalt și că ar trebuie ca procurorii anticorupție să se întoarcă la investigarea cazurilor de mare corupție.

Marius Voineag, șeful DNA FOTO: Inquam Photos

„Dacă noi vrem de la DNA să se ocupe de cauze de corupție cu ofițeri de poliție judiciară cu 9 kile de pălincă sau 10 kile de cârnați, și să ne specializăm în zona asta, atunci asta vom avea. În momentul de față noi audităm activitatea DNA și vă spun că noi trebuie să ne întoarcem la o componentă esențială a activității, și asta înseamnă investigarea cazurilor de mare corupție”, a declarat Marius Voineag, într-un interviu pentru Pro Tv.

Șeful Direcției Anticorupție a precizat că procurorii ar trebui să își asume măcar „un dosar de calibru” pe an: „Să ne asumăm ca măcar un dosar de calibru, per procuror, pe care noi trebuie să îl avem anual. Nu e o chestiune complicată”.

Întrebat ce înseamnă un dosar de calibru, Marius Voineag a precizat că acesta este „un dosar de impact, cu ceea ce numim noi marea corupție”.

„Dosare pe care DNA le-a instrumentat de-a lungul multor ani, și pe care s-a simțit o scădere de turație. Și procurorii trebuie să înțeleagă că în afară de statut, de beneficiile pe care le avem, și noi trebuie să livrăm ceva. E o chestiune foarte simplă. Trebuie să-și asume, să aibă curaj, suntem într-o altă paradigmă, nu suntem asediați de nimeni, toată lumea are așteptări de la noi”, a precizat șeful DNA în cadrul interviului pentru Pro TV.

Șeful DNA a punctat că rolul angajaților din cadrul instituției este să instrumenteze corupția de nivel înalt: „ Cine nu este în stare să facă dosare de mare calibru, nu are ce să caute în DNA”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?