Șeful forțelor SUA în Orientul Mijlociu a sosit în Israel: 2.000 de soldați americani pregătiți pentru mobilizare rapidă

Șeful forțelor SUA în Orientul Mijlociu a sosit în Israel: 2.000 de soldați americani pregătiți pentru mobilizare rapidă

Şeful Comandamentului Central (CENTCOM) al forţelor armate americane, generalul Michael „Erik” Kurilla, a sosit marţi într-o vizită neanunţată în Israel, pentru a se asigura că forțele sale de apărare (IDF) dispun de tot ceea ce este necesar împotriva Hamas.

Generalul Michael Kurilla FOTO airandspaceforces.com

Vizita generalului Kurilla, care supervizează forţele armate americane în Orientul Mijlociu, este cea mai recentă a unui înalt responsabil de la Washington în Israel înaintea ofensivei terestre aşteptate a armatei israeliene în Gaza şi are loc cu o zi înainte de cea a preşedintelui Joe Biden, relatează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres .

Armata americană îşi creşte puterea de foc în regiune, în scopul de a preveni o implicare în conflict a Iranului sau a grupărilor susţinute de Republica Islamică, pe fondul temerilor internaţionale de un război mai extins, notează Reuters.

Pentagonul trimite de asemenea de urgenţă în Israel armament de apărare antiaeriană şi muniţii.

„Mă aflu aici pentru a ne asigura că Israelul are ceea ce îi trebuie pentru a se apăra, axat cu precădere pe evitarea ca alte părţi să extindă conflictul”, a declarat Kurilla pentru Reuters cu puţin timp înainte de aterizare.

Potrivit unui oficial american, șeful CENTCOM avea prevăzute întâlniri cu conducerea militară israeliană pentru a-şi face o imagine clară despre necesităţile de apărare ale statului evreu, un aliat al Statelor Unite.

Generalul Michael „Erik” Kurilla este aşteptat de asemenea să evidenţieze sprijinul militar al Statelor Unite menit să evite o extindere a conflictului dintre Israel şi Hamas.

Pentagonul a desfăşurat deja un portavion în estul Mediteranei şi a anunțat că ma mobiliza un alt portavion în regiune în zilele următoare, măsuri despre care administraţia Biden spune că au scop de descurajare, nu de provocare.

Luni, un oficial american a declarat că efective de 2.000 de militari au primit ordin să fie pregătite să fie desfăşurate în termen de 24 de ore - în loc de 96 de ore, în mod obişnuit - dacă va fi necesar, şi că acestea includ unităţi de asistenţă medicală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?