Şeful Inspecţiei Muncii a declanşat verificări la ITM Bucureşti şi ITM Prahova

Şeful Inspecţiei Muncii a declanşat verificări la ITM Bucureşti şi ITM Prahova

Inspectorul General de Stat al Inspecţiei Muncii a dispus Corpului de Control al Calităţii Inspecţiei verificarea modului în care ITM Bucureşti şi ITM Prahova au efectuat controalele la o societate comercială din domeniul confecţiilor textile, informează vineri Inspecţia Muncii într-un comunicat.

"Ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public, cu privire la modul în care Inspectoratele Teritoriale de Muncă Bucureşti şi Prahova au efectuat acţiuni de control la o societate comercială din domeniul confecţiilor textile, având sediul social în Bucureşti şi punctul de lucru în judeţul Prahova, Inspectorul General de Stat al Inspecţiei Muncii a dispus Corpului de Control al Calităţii Inspecţiei verificarea modului în care cele două inspectorate au efectuat controalele respective, urmând ca, în funcţie de rezultatele verificărilor, să fie dispuse măsurile care se impun", se menţionează în comunicatul remis de Inspecţia Muncii.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, s-a referit, joi, la controalele realizate de ITM Bucureşti şi de ITM Prahova la o societate de confecţii cu sediul social în Bucureşti şi cu punctul de lucru în Prahova.

"Se confirmă informaţia apărută în spaţiul public cu privire la o angajată a unei societăţi de confecţii, cu sediul în Bucureşti şi punct de lucru în Prahova, care nu şi-a primit drepturile salariale. (...) Supra-controlul nu a identificat solicitarea doamnei de concediu fără plată şi, totuşi, societatea a înregistrat-o în contabilitate ca fiind în concediu. Iniţial, la controlul ITM Prahova, nu s-a văzut acest aspect. (...) Controlul ITM Prahova & ITM Bucureşti în această speţă, despre care s-a vorbit în spaţiul public, are minusuri. (...) Inspectorul Şef Ionescu, cel care conduce Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, trebuie să facă un pas în spate. (...) Inspectorul Şef Bujor, cel care conduce Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, unde s-a primit iniţial sesizarea, aici fiind sediul firmei - avertisment: sunt atentă la activitatea pe care o aveţi! Nu se poate să primiţi o sesizare, să o trimiteţi mai departe şi să nu vă mai intereseze", a menţionat Violeta Alexandru, pe Facebook .

Ministrul Muncii a afirmat că primeşte informaţii potrivit cărora angajaţii din unele Inspectorate Teritoriale de Muncă colaborează cu angajatorii care comit ilegalităţi în domeniul muncii.

"De altfel, primesc semnale că în unele ITM-uri, înfrăţirea cu cei care comit ilegalităţi ar fi cam la nivelul dintre interlopi şi poliţia locală sector 4, aşa cum a descris presa", a transmis Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a mai susţinut că ar lua în considerarea desfiinţarea Inspecţiei Muncii şi reconstruirea acesteia, în cazul în care instituţia nu îşi va rezolva problemele interne.

"Dacă instituţia nu se scutură de probleme, am o soluţie radicală. În astfel de situaţii nu aş ezita să desfiinţez instituţia şi să o reconstruiesc de la 0. O nouă lege ar ajunge, însă la parlament. La PSD adică. Care a ştiut toate aceste practici", a scris Violeta Alexandru. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie