Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei acuză UE că blochează vaccinurile ruseşti anti-COVID-19

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei acuză UE că blochează vaccinurile ruseşti anti-COVID-19

Uniunea Europeană (UE) blochează vaccinurile ruseşti anti-COVID-19, a acuzat marţi şeful Serviciului de Informatii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narâskin, informează dpa.

"În spatele acestui lucru se află o competiţie inamicală, banala corupţie şi o politică inumană în care bolile, suferinţa şi moartea oamenilor se află pe planul doi", a declarat Narâşkin, potrivit unui comunicat publicat de SVR.

În opinia lui Narâşkin, UE împiedică aprobarea vaccinului rusesc Sputnik V în Europa din raţiuni politice.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) verifică de mai multe săptămâni vaccinul rusesc Sputnik V şi este de aşteptat că va decide aprobarea lui în vară.

"Rezistenţa oficialilor UE este o adevărată frână în calea extinderii vaccinării în ţările europene", a spus Narâşkin.

Rusia a acuzat în mai multe rânduri Occidentul de manevre politice împotriva vaccinului său, care a fost aprobat până acum pentru utilizare în aproape 70 de ţări.

De altfel, liderii ruşi au declarat la rândul lor la începutul pandemiei că Rusia nu va aproba vaccinuri occidentale utilizate la scară largă produse de companii precum Moderna şi BioNTech, subliniind că ruşii ar trebui să dezvolte în schimb propriul lor vaccin.

Serghei Narâşkin a declarat de asemenea că UE pregăteşte "o altă campanie de denigrare", prin faptul că acuză Rusia de susţinerea mişcării anti-vaccinare din alte ţări.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale