Șeful SMFT: Avem nevoie de transportoare blindate; suntem susținătorii industriei naționale de apărare

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), general-maior Dumitru Scarlat, a declarat, miercuri, că Forțele Terestre au nevoie de transportoare blindate, precizând, în acest context, că susține industria națională de apărare.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Noi, pentru Forțele Terestre, avem nevoie de transportoare blindate. Noi stabilim cerințele, însă nu suntem noi cei care decidem ce fel de vehicul de luptă vom avea. În Armata Română, Departamentul pentru Armamente este structura responsabilă cu achiziția acestor echipamente și noi ne-am bucura dacă am primi la Forțele Terestre un transportor blindat care să ne asigure îndeplinirea misiunilor cu succes. Suntem susținătorii industriei de apărare națională, ca atare și pentru viitor cerința noastră este în acest sens", a afirmat Scarlat, la finalul unei demonstrații cu un vehicul blindat 8x8 organizate de o companie finlandeză.

Șeful SMFT a precizat că dorește ca această mașină de luptă să fie produsă în România, mai ales că e vorba de un vehicul cu o durată de viață foarte mare, iar mentenanța s-ar putea realiza mult mai ușor, dacă el ar fi fabricat în țară.

Reprezentatul companiei care a făcut demonstrația a afirmat că firma este "foarte interesată" să producă vehiculele blindate în România, cu forță de muncă locală și cu transfer de tehnologie.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!