Șeful Statului Major a prezentat Comitetul Militar NATO o informare despre fragmentele de dronă căzute în România

Șeful Statului Major a prezentat Comitetul Militar NATO o informare despre fragmentele de dronă căzute în România

Șeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Daniel Petrescu, a prezentat în cadrul conferinței Comitetului Militar NATO o informare despre fragmentele de dronă căzute pe teritoriul României, a informează Ministerul Apărării, scrie Agerpres.

Steag NATO FOTO: Shutterstock

Generalul Daniel Petrescu a participat, în zilele de 15 și 16 septembrie, la conferința Comitetului Militar al NATO, în formatul șefilor Apărării, organizată în Oslo, Norvegia.

Conform unui comunicat transmis de către Ministerul Apărării, agenda conferinței s-a concentrate pe implementarea deciziilor șefilor de stat și de guvern luate la Summitul de la Vilnius, privind măsurile de consolidare a poziției aliate pentru descurajare și apărare.

Discuțiile au urmărit maniera de implementare a Planurilor Regionale pentru care sunt necesare creșterea efectivelor de reacție rapidă, dezvoltarea capabilităților, adaptarea structurilor de comandă-control de la nivelul NATO, îmbunănățirea sistemelor logistice inclusive capacitatea națiunilor-gazdă de support, mentenanța echipamentelor, mobilitatea militară, aprovizionarea și prepoziționarea rezervelor, precum și sporirea numărului de exerciții și antrenamente comune.

Pe lângă contribuțiile avute în cadrul sesiunilor de lucru, generalul Petrescu a informat cu privire la fragmentelor dronelor căzute pe teritoriul României, în aproprierea porturilor dunărene ucrainene, supuse unor atacuri constante din partea Federației Ruse.

"Am prezentat desfăşurarea evenimentelor, unele concluzii preliminare, precum şi măsurile dispuse de Armata României pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi evitarea pe viitor a unor astfel de situaţii. De asemenea, le-am mulţumit colegilor din statele aliate pentru solidaritate şi sprijin", a declarat generalul Daniel Petrescu, conform comunicatului. De asemenea, șeful SMAp a avut întrevederi bilaterale cu preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite (Chairman of the Joint Chiefs of Staff), generalul Mark A. Milley, precum şi cu omologii din Germania, Portugalia şi Spania.

În cadrul conferinţei, s-a luat decizia de a prelungi mandatul amiralului Rob Bauer la preşedinţia Comitetului Militar NATO cu şase luni iar şeful Apărării din Republica Italiană, amiralul Giuseppe Cavo Dragone, a fost ales ca succesor în această funcţie, menţionează MApN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat