Semnificația proiectului de lege privind creșterea vârstei de recrutare în Rusia, potrivit Ministerului britanic al Apărării

Semnificația proiectului de lege privind creșterea vârstei de recrutare în Rusia, potrivit Ministerului britanic al Apărării

Autoritățile ruse se pregătesc probabil să faciliteze o recrutare militară mai amplă pentru a-și acoperi nevoile militare, scrie Ministerul britanic al Apărării în cea mai recentă evaluare a situației din Ucraina.

Rusia interzice folosirea în luptă a recruților care fac stagiul militar FOTO PROFIMEDIA

Cea mai recentă evaluare a Ministerului britanic al Apărării se referă la un proiect de lege introdus luni în Duma de stat care vizează creșterea vârstei de recrutare pentru serviciul militar obligatoriu de la între 18 și 27 de ani, la între 21 și 30 de ani.

Probabil că legea va trece, urmând a intra în vigoare în ianuarie 2024, notează Ministerul britanic al Apărării, apreciind că cel mai probabil această modificare a plajei de vârstă are scopul de a crește numărul de efective, inclusiv prin a se asigura că și studenții exceptați de la stagiul militar vor sluji în armată.

Rusia interzice oficial folosirea recruților pe câmpul de luptă din Ucraina, dar chiar și în acest caz suplimentarea numărului de recruți va fi de natură să „elibereze o proporție mai mare de soldați profesioniști pentru luptă”.

„Rusia organizează cicluri de recrutare de două ori pe an din perioada sovietică. Acestea sunt distincte de «mobilizarea parțială» a veteranilor, decretată excepțional și efectuată începând cu septembrie 2022”, se arată în actualizarea din 18 martie a Ministerului britanic al Apărării.

„Rusia interzic în continuare în mod oficial recruților să participe la operațiunile din Ucraina, deși cel puțin câteva sute de persoane au ajuns să slujească probabil din cauza unor încurcături administrative sau după ce au fost constrânse să semneze contracte”.

Rusia ar urma să lanseze începând din 1 aprilie o campanie de recrutare pentru a înrola în armată circa 400.000 de noi soldați sub contract, a relatat recent Insider, citând mai multe portaluri locale de știri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...