Senat: Comisia pentru buget recomandă plenului respingerea reexaminării propunerii de eliminare a 102 taxe

Senat: Comisia pentru buget recomandă plenului respingerea reexaminării propunerii de eliminare a 102 taxe

Comisia pentru buget din Senat a votat, marți, un raport de respingere a cererii de reexaminare și de admitere a propunerii legislative de eliminare a 102 taxe în forma transmisă spre promulgare.

Din cei opt senatori prezenți la ședință, șapte au votat pentru respingerea cererii de reexaminare, în timp ce liberalul Florin Cîțu, vicepreședintele Comisiei, a votat pentru admiterea solicitării președintelui Klaus Iohannis.

"Noi (PSD — n.r.) nu putem să acceptăm (cererea de reexaminare — n.r.), noi am discutat această lege în mandatul trecut și am căzut de acord cu eliminarea și am indicat atunci și sursele de finanțare. Mă rog, probleme și discuții sunt pe taxa radio-tv. Poziția noastră este foarte clară — de respingere a cererii de reexaminare și de admitere a legii în forma trimisă la promulgare", a declarat președintele Comisiei pentru buget, social-democratul Viorel Arcaș.

Liberalul Florin Cîțu și-a motivat votul împotriva raportului de respingere spunând că, în ceea ce privește taxa radio-tv, "nu este transparent modul în care o să se facă această finanțare și nici costul".

"Din partea noastră, a PNL, a fost votată legea și reducerea de taxe nu a putut decât să ne bucure. Există însă acest semn de întrebare cu privire la taxa radio, pentru că nu este cu adevărat o eliminare de taxe, ci este doar un transfer de la plata persoanei individuale către buget. În acest moment în care încă nu avem bugetul, (...) credem că este periculos (să aprobăm eliminarea taxei — n.r.) fără să ne uităm exact care este sursa de finanțare. Eu zic că este un argument clar să ne uităm la această taxă și să o reexaminăm. Dacă am fi putut cumva să le rupem, să treacă cele 101 taxe și să rămână în discuție doar această taxă radio ar fi fost fantastic. Din păcate, noi ne pronunțăm asupra cererii de reexaminare. Eu o să fiu pentru reexaminarea acestei legi", a precizat Cîțu.

La Comisia pentru buget din Senat, dintre liberali a fost prezent doar Florin Cîțu. Alături de senatorii PSD, au votat pentru întocmirea unui raport de respingere a cererii de reexaminare și senatorii Nicoleta Ramona Dinu (USR) și Tanczos Barna (UDMR).

Comisia pentru cultură a Senatului a formulat un aviz negativ cu privire la cererea de reexaminare înaintată de președinte Parlamentului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu