SENZAȚIONAL! Așa arată Protocolul Coaliției de guvernare din Germania! Guvernul va avea 15 miniștri!

SENZAȚIONAL! Așa arată Protocolul Coaliției de guvernare din Germania! Guvernul va avea 15 miniștri!

Vă prezentăm un document senzațional! Așa arată Protocolul Coaliției de guvernare din Germania! Are 179 de pagini! Guvernul va avea 15 miniștri! Conservatorii si social-democratii germani au ajuns, miercuri, la un acord de principiu pentru formarea unui guvern de coalitie la Berlin, relateaza agentiile de presa internationale. Noul guvern va avea 15 membri (6 CDU, 6 PSD, 3 CSU), plus premierul.

Numarul de ministri ai guvernului Germaniei este aproape la jumatate fata de cel de la Bucuresti. In guvernul condus de Vasilica Dancila sunt 27 de ministri.

Dupa 4 luni si jumatate de la alegeri, CDU/CSU si SPD au reusit sa se puna de acord pentru a forma impreuna guvernul in Germania. Negocierea a durat atat de mult pentru ca cele doua partide au negociat literalmente la virgula viitorul program de guvernare – practic o biblie de 179 de pagini a coalitiei numerotata pe paragrafe ca sa permita aplicarea ei nemteasca, ad literam.

Protocolul încheiat între CDU/CSU și SPD:

Comparativ, in decembrie 2016 PSD-ALDE au semnat si ele la 8 zile de la alegeri un protocol de guvernare de 2 pagini in care, practic, au stabilit cum se impart functiile si au convenit ca vor alcatui candva si un program comun de guvernare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”