Sepsi – Aktobe, rușine evitată în Conference League: Și kazahii au ajuns să ne dea emoții la fotbal

Sepsi – Aktobe, rușine evitată în Conference League: Și kazahii au ajuns să ne dea emoții la fotbal

Sepsi Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu echipa kazahă FC Aktobe, 1-1 (0-0), joi seara, acasă, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League. Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a smuls remiza prin golul lui Roland Varga (89), după ce oaspeţii au deschis scorul prin Elder Santana (65).

Liviu Ciobotariu, antrenor Sepsi

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cu puţine ocazii de gol, vicecampioana Kazahstanului oferind o replică foarte bună. Sepsi şi-a creat prima ocazie în minutul 15, când Ştefănescu a executat o lovitură liberă de pe dreapta, dar Pokatilov a respins de sub transversală. Aktobe a replicat în minutul 28, când Samorodova şutat din întoarcere de la 16 metri, însă Niczuly a fost la post. Câştigătoarea Cupei României a mai avut o fază notabilă în prima repriză, lovitura de cap a lui Bălaşa (32), peste poartă.

Repriza secundă a fost una mai animată, dar Sepsi şi-a creat oportunităţi cu dificultate, în faţa unei echipe solide. Matei (54) a fost blocat de Kasim în careu în momentul şutului. Un minut mai târziu, Ştefănescu a tras din unghi, dar Pokatilov a respins. Alimi (62) a trimis peste poartă de la 18 metri.

În minutul 64, Elder Santana a şutat la colţul scurt, dar Niczuly a respins salvator. La cornerul care a rezultat, executat de Samorodov (65), brazilianul Elder Santana a sancţionat pasivitatea defensivei covăsnene şi a marcat din plonjon cu capul.

Sepsi s-a aruncat în atac şi Safranko (70) a trimis din plonjon, dar Pokatilov a prins mingea. Aganovic (71) nu a reuşit să trimită în plasă la o minge de angajament în careu. Aktobe a avut mai avut o oportunitate (78), însă a şutat peste poartă din careu.

Alimi (80) a şutat din marginea careului, puţin pe lângă ţintă, iar apoi Varga (85) a ratat egalarea, voleul său de la 7 metri ducându-se pe direcţia portarului Pokatilov. Maghiarul Roland Varga (89) a fost cel care a izbutit egalarea, cu un voleu de la 16 metri, mingea fiind deviată de Gadrani.

Sepsi Sfântu Gheorghe - FC Aktobe 1-1 (0-0)

Au marcat: Roland Varga (89), respectiv Elder Santana (65).

Sfântu Gheorghe, Arena Sepsi OSK

Au evoluat echipele:

Sepsi: 33. Roland Niczuly (căpitan) - 13. Denis Ciobotariu, 82. Branislav Ninˆaj, 44. Mihai Bălaşa, 20. Andres Dumitrescu (97. Roland Varga, 80) - 6. Nicolae Păun (99. Mario Rondon, 72), 21. Isnik Alimi - 11. Marius Ştefănescu, 5. Jonathan Rodriguez (77. Adnan Aganovic, 66), 10. Cosmin Matei (8. Gheorghe Ion, 80) - 18. Pavol Safranko. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Rezerve neutilizate: 1. Dinu Moldovan, 98. Hunor Gedo - 9. Vitalie Damaşcan, 17. Darius Oroian, 22. Francisco Junior, 25. Bogdan Oteliţă, 30. Akos Nistor, 59. Sherif Kallaku.

Aktobe: 1. Stas Pokatilov - 31. Adilhan Tanjarikov, 6. Alibek Kasim, 88. Dmitri Iaşin, 77. Dmitri Şomko (căpitan) - 20. China (4. Luka Gadrani, 87), 5. Leonel Strumia, 19. Milos Raickovic - 7. Bauirjan Baitana (80. Arman Kenesov, 60), 93. Elder Santana (21. Andrija Filipovic, 88), 10. Maxim Samorodov (3. Dmitri Besmertnîi, 75). Antrenor: Andrei Karpovici.

Rezerve neutilizate: 41. Miroslav Lobanţev - 2. Timur Rudoselski, 9. Abilaihan Jumabek, 14. Ieskendir Kibirai, 15. Anderson Niangbo, 66. Ehab Ghnayem, 99. Roman Izotov.

România în turul III preliminar din Conference League, manșa tur

Astăzi

Sepsi – Aktobe (Kazahstan) 1-1

Farul – Flora Tallinn (Estonia) 3-0

FCSB – Nordsjaelland (Danemarca) 21.30 Pro TV

Meciurile retur se vor juca, joi, 17 august.

Iată de cine vor da formațiile românești, dacă vor avansa în play-off. Vorbim despre partidele decisive pentru intrarea în faza grupelor. Ele se vor juca pe 24 și 31 august:

*Farul – Învinsa confruntării Qarabag (Azerbaidjan) - HJK Helsinki (Finlanda)

*FCSB – Învingătoarea confruntării Sabah (Azerbaidjan) - Partizan (Serbia)

*Sepsi – Învingătoarea confruntării Bodo/Glimt (Norvegia) / Pyunik (Armenia)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat