Serialul „Wednesday” a făcut din România o mare atracție turistică. Ce spun jurnaliștii de la „The Guardian”

Serialul „Wednesday” a făcut din România o mare atracție turistică. Ce spun jurnaliștii de la „The Guardian”

Filmat în România, „Wednesday”, unul dintre cele mai populare seriale Netflix de pe glob, a făcut din țara noastră în ultima vreme un magnet pentru turiști și jurnaliști străini.

Serialul ”Wednesday” are milioane de fani FOTO Netflix

Sub semnătura jurnalistului Jamie Fullerton, prestigiosul cotidian britanic „The Guardian” a publicat un amplu reportaj realizat în locurile din România unde s-a filmat deja celebrul serial ”Wednesday”.

”Pe vremuri, turismul în România era legat de Dracula, însă serialul de pe Netflix atrage acum numeroși vizitatori tineri dornici să vadă locurile unde tânăra cu aspect gotic a dezlegata mistere și crime”, scrie jurnalistul Jamie Fullerton, care a mers în vizită la Studiourile Buftea, acolo unde s-a filmat o mare parte din serialul „Wednesday”. În serial joacă mai mulți actori români, în frunte cu Victor Dorobanțu și George Burcea.

De când serialul regizat de Tim Burton a fost lansat pe Netflix în noiembrie 2022, turismul a crescut spectaculos în România. Site-ul Expedia a raportat a creștere cu 55% a căutărilor de cazări în București după lansarea serialului „Wednesday”.

„De când locațiile unde s-a filmat serialul au apărut online, fanii vin în număr mare să vadă clădirile folosite de-a lungul diferitelor episoade. Romanul „Dracula” scris de Bram Stoker a fost inspirat de România, iar castelele legate de vampirul din Transilvania au dominat turismul timp de decenii. Acum Wednesday, un personaj de ficțiune, atrage numeroși fani”, precizează Jamie Fullerton.

Jurnalistul britanic a stat de vorbă și cu Gabriel Gheorghiu, unul dintre cei care fac tururile ghidate la Studiourile Buftea. „Chiar și în România, mulți oameni nu știu că există Studiourile Buftea. Iar serialul „Wednesday” și interesul vizitatorilor arată lumii că România nu e doar o țară săracă ce a fost condusă de comuniști mult timp. Tot ce vedeți la Buftea a fost construit de români, iar asta mă fac mândru”, le-a spus Gabriel Gheorghiu jurnaliștilor de la „The Guardian”.

Numărul vizitatorilor la Castelul Cantacuzino s-a dublat după lansarea serialului

Jamie Fullerton a vizitat și Palatul Monteoru, construit în 1874, un alt loc unde s-au filmat scene din serialul „Wednesday”. Jurnalistul britanic a mers de asemenea la Castelul Cantacuzino de la Bușteni, unde numărul vizitatorilor s-a dublat după ce serialul a fost lansat pe platforma Netflix.

Ziaristul de la „The Guardian” spune că cel mai mult s-a simțit transportat în lumea lui Wednesday la Grădina Botanică din București, la sera unde s-au filmat orele de horticultură ale personajului interpretat de Jenna Ortega .

Inginerul horticultor Maria Raicu i-a spus jurnalistului că sera este închisă pentru vizitatori din cauza acoperișului considerat instabil, acoperiș realizat la finalul secolului al XIX-lea. Tot Maria Raicu a mai declarat că regizorul Tim Burton a fost un gentleman foarte bine organizat.

„A fost confirmat faptul că va fi un al doilea sezon al serialului „Wednesday”, însă sunt zvonuri conform cărora al doilea sezon ar putea fi filmat în altă țară, deoarece mai multe companii din România au cerut prețuri uriașe echipei de filmare pentru tot felul de lucruri, cum ar fi închiriatul unei camere de filmare”, conchide Jamie Fullerton.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”