Serviciile britanice de informaţii susțin că Rusia îşi întăreşte poziţia defensivă în Crimeea

Serviciile britanice de informaţii susțin că Rusia îşi întăreşte poziţia defensivă în Crimeea

Rusia şi-a extins în continuare instalaţiile defensive în teritoriile ocupate din Ucraina, arată serviciile britanice de informaţii, conform raportului cotidian prezentat miercuri de Ministerul Apărării de la Londra.

Soldați ruși FOTO: Shutterstok

Ruşii au făcut eforturi semnificative, în special în vecinătatea peninsulei Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014, potrivit Agerpres.

"Asta include o zonă extensivă de dispozitive defensive de 9 (km) lungime, la 3.5 km la nord de oraşul Armiansk, pe istmul care leagă Crimeea de regiunea Herson", a precizat ministerul.

Britanicii apreciază că poziţiile defensive sofisticate evidenţiază estimarea Rusiei conform căreia forţele ucrainene sunt capabile să atace Crimeea . "Rusia continuă să considere că menţinerea controlului peninsulei este o prioritate politică maximă", afirmă Ministerul Apărării.

Raportul mai consemnează că î n sudul Ucrainei se dau lupte grele pe mai multe secţiuni ale frontului.

Din februarie 2022, când a început invazia rusă în Ucraina, ministerul publică informaţii actualizate zilnic privind evoluţia conflictului, iar Moscova acuză Londra de dezinformare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?