Shakira va fi judecată pentru 6 infracțiuni și riscă 8 ani de închisoare

Shakira va fi judecată pentru 6 infracțiuni și riscă 8 ani de închisoare

Vedeta columbiană Shakira va fi judecată de un tribunal spaniol pentru acuzaţii de fraudă fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro, transmite BBC.

Un tribunal din Barcelona a dispus ca vedeta să fie judecată pentru şase presupuse infracţiuni fiscale, deşi data nu a fost încă stabilită.

Procurorii spanioli vor să o închidă pe vedetă timp de opt ani şi să o amendeze cu 23,8 milioane de euro dacă va fi găsită vinovată.

Artista în vârstă de 45 de ani a negat în repetate rânduri orice abatere.

"Sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susţine cazul şi că justiţia va prevala în favoarea mea", a declarat recent într-un interviu acordat ediţiei spaniole a revistei Elle.

Echipa de avocaţi a Shakirei a precizat într-un comunicat că îşi va face treaba "prezentând [argumentele] la momentul potrivit".

Ea a respins anterior un acord oferit de procurori, alegând în schimb să meargă la proces.

În centrul acestei dispute se află statutul de rezidenţă al Shakirei între 2012 şi 2014, când procurorii au susţinut că aceasta locuia în Spania, dar şi-a trecut reşedinţa oficială în altă parte.

Conform legislaţiei spaniole, persoanele care petrec mai mult de şase luni în ţară sunt considerate rezidenţi în scopuri fiscale. Dar Shakira spune că Spania nu era locul în care locuia în principal la acea vreme.

În iulie, procurorii au emis un document în care se susţinea că a cumpărat o casă în Barcelona în 2012, care a devenit o casă de familie pentru ea şi pentru partenerul ei de atunci, fotbalistul Gerard Piqué de la Barcelona.


Avocaţii ei au declarat că, până în 2014, cea mai mare parte a veniturilor ei provenea din turnee internaţionale şi că petrecea perioade lungi de timp în afara Spaniei.

"Autorităţile fiscale spaniole au văzut că mă întâlnesc cu un cetăţean spaniol şi au început să saliveze. Este clar că au vrut să se ducă după acei bani indiferent de situaţie", a declarat ea pentru revista Elle.

Shakira a declarat Spania ca fiind locul ei de reşedinţă în scopuri fiscale în 2015. Ea a declarat că a plătit 17,2 milioane de euro în impozite şi că nu are datorii restante.

Într-un caz separat, în 2019, Piqué a fost amendat cu 2,1 milioane de euro de către tribunalul naţional spaniol pentru evaziune fiscală între 2008 şi 2010.

Cuplul a anunţat la începutul lunii iunie că s-a despărţit după 11 ani. Ei au împreună doi fii, în vârstă de şapte şi nouă ani.

Interviul acordat revistei Elle a fost prima dată când a vorbit în public despre separarea lor, spunând revistei că trece prin "probabil unul dintre cele mai dificile şi mai întunecate momente”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale