Sibiu: Bărbat imobilizat de cetăţeni după ce a jefuit o casă de schimb valutar; jandarmii au constatat că era înarmat

Sibiu: Bărbat imobilizat de cetăţeni după ce a jefuit o casă de schimb valutar; jandarmii au constatat că era înarmat

Un bărbat care a jefuit o casă de schimb valutar din Sibiu a fost imobilizat de cetăţeni, jandarmii care au intervenit la faţa locului constatând că individul avea o armă asupra lui.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sibiu, incidentul s-a produs pe 31 decembrie.

"În urma unui apel prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 s-a sesizat faptul că la o casă de schimb valutar, un bărbat a intrat în încăperea unde îşi desfăşura activitatea angajata şi a sustras o sumă de bani. Ajunşi imediat la faţa locului, jandarmii au găsit bărbatul imobilizat de cetăţenii care se aflau în zonă. În urma verificărilor efectuate de jandarmii sibieni, s-a constatat că este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani din judeţul Sibiu, care avea asupra sa o armă, depistată în momentul imobilizării", se arată într-un comunicat al IJJ Sibiu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu a anunţat, duminică, faptul că bărbatul în vârstă de 32 de ani, din comuna Aţel, a fost audiat şi reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

"În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 31 decembrie, în jurul orei 11,15, profitând de un moment de neatenţie al operatoarei unei case de schimb valutar din municipiul Sibiu, ar fi pătruns în incinta casei de schimb şi ar fi sustras dintr-un sertar suma de 2.150 de euro. În condiţiile în care accesul în casa de schimb valutar în cauză se realizează prin incinta unei alte societăţi, persoanele prezente în societate, alertate de operatoare, au intervenit şi l-au imobilizat pe bărbat până la sosirea unui echipaj din cadrul I.J.J. Sibiu. În urma controlului efectuat asupra bărbatului, forţele de ordine au identificat un pistol, tip revolver de zgomot, neîncărcat cu muniţie", precizează IPJ Sibiu.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, informează IPJ Sibiu, reprezentanţii casei de schimb valutar au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea condiţiilor de siguranţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...