Sibiu: Directorul demisionar al Spitalului Judeţean va trata, de joi, pacienţii COVID-19 la Spitalul CF

Sibiu: Directorul demisionar al Spitalului Judeţean va trata, de joi, pacienţii COVID-19 la Spitalul CF

Medicul Liliana Coldea, care a demisionat, miercuri, din funcţia de director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, s-a întors, de joi, ca medic la Spitalul General CF Sibiu, unde sunt trataţi doar pacienţi cu COVID-19, a declarat, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Horaţiu Cojocaru.

"Dr. Liliana Coldea, în baza unei cereri depuse ieri (miercuri n.r.) îşi va relua activitatea ca medic internist", a explicat Horaţiu Cojocaru.

Liliana Coldea se întoarce la Spitalul General CF unde a fost manager, înainte de a conduce SCJU Sibiu.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, pentru AGERPRES, că la SCJU Sibiu este în derulare o anchetă a Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, care verifică modul în care Liliana Coldea şi-a exercitat funcţia de conducere şi a gestionat situaţia pacienţilor COVID-19.

"Confirm ca este Corpul de control la Spitalul Judeţean. Voi face alte comentarii după primirea datelor în urma anchetei", a explicat, miercuri, Raluca Turcan.

Coldea a demisionat după ce public i-a fost cerută demisia de PSD, dar şi de vicepremierul Raluca Turcan. Într-un comunicat de presă transmis miercuri, Coldea afirmă că a renunţat la funcţie în urma "numeroaselor presiuni".

Cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţul Sibiu sunt trataţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde există şi cele mai multe paturi ATI, 12, potrivit datelor spitalului.

Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă, când a avut 9 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Oana Popescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”