Sibiu: Percheziţii la Mediaş, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de un milion de lei

Sibiu: Percheziţii la Mediaş, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de un milion de lei

Poliţiştii au percheziţionat, marţi, locuinţele a trei medieşeni bănuiţi că ar fi cauzat un prejudiciu de un milion de lei, prin evaziune fiscală, obţinând banii din consultanţă medicală, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

"Poliţiştii din Sibiu, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 1.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. La data de 27 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din I.P.J. Sibiu, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Mediaş, într-un dosar de evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 - 2018, trei persoane, cu vârste între 40 şi 50 de ani, din municipiul Mediaş, ar fi obţinut venituri din prestări servicii de consultanţă medicală pe care nu le-ar fi evidenţiat în contabilitate, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, în cauză fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei", se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente extracontabile şi aproximativ 193.000 de lei.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.

La acţiuni au participat şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, a precizat că cele trei persoane nu sunt medici. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”