Sibiu: Se interzic mitingurile şi comercializarea băuturilor alcoolice în zona Summitului UE

Primăria municipiului Sibiu a decis, luni, interzicerea mitingurilor şi a comercializării de băuturi alcoolice în zona Summitului UE, adică în Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet şi bulevardul Nicolae Bălcescu din centrul istoric.

Hotărârea a fost luată, luni, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sibiu.

"Se interzice desfacerea băuturilor alcoolice, inclusiv în spaţiile de alimentaţie publică şi cele de comerţ în data de 9 mai, până la ora 20,00, în următoarele zone din municipiul Sibiu: Strada Nicolae Bălcescu, Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet", se arată în hotărârea adoptată luni.

De asemenea, sunt interzise mitingurile în zilele de miercuri şi joi în zona desfăşurării Summitului UE.

Activiştii Greenpeace, militanţii pentru reunificarea României cu Republica Moldova şi cei din Asociaţia "Evoluţie în instituţie" vor organiza trei proteste în municipiul Sibiu, joi, în ziua în care şefii de stat şi de guvern participă la Summitul Uniunii Europene, potrivit unei informări remise luni, AGERPRES, de către Primăria Municipiului Sibiu.

Toate cele trei proteste vor avea loc în centrul Sibiului, dar la distanţă de Piaţa Mare, unde va avea loc efectiv Summitul Uniunii Europene. Practic, protestarii nu vor fi văzuţi şi auziţi de cei care participă la Summitul UE.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul pe care l-a ocupat când era primar al municipiului, a anunţat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 - 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători. AGERPRES / (AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…