Sibiu: Slimnic - prima localitate unde va fi obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise

Sibiu: Slimnic - prima localitate unde va fi obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise

Autorităţile locale din comuna Slimnic au decis că, începând de sâmbătă, este obligatorie purtarea măştii de către toate persoanele, mai puţin de către copiii cu vârsta sub cinci ani, în toate spaţiile publice deschise, informează un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Sibiu transmis, vineri, AGERPRES.

Slimnic prima localitate din judeţul Sibiu unde se instituie obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise.

"Începând cu data de 05.09.2020, ora 00:00 până la data de 18.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţii Slimnic, prezente în toate spaţiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani" se precizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Sibiu.

Potrivit sursei citate, se recomandă ca slujbele religioase să fie oficiate doar în curtea bisericilor.

"Se recomandă ca în intervalul 05.09.2020, ora 00:00 - 18.09.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult să desfăşoare slujbele religioase în curtea lăcaşului. Credincioşii trebuie să poartă mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 m între persoane. Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control în localitatea Slimnic", a mai decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, consideră că obligativitatea purtării măştii va împiedica agravarea situaţiei epidemiologice în Slimnic.

"Întrucât situaţia epidemiologică nu a avut o evoluţie favorabilă în localitatea Slimnic, cu atât mai mult cu cât ne apropiem de începerea şcolii, am considerat că este nevoie de o intensificare a măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în această localitate, pentru a evita o situaţie mult mai gravă decât cea prezentă. Drept urmare, a fost convocat de urgenţă CJSU în şedinţă extraordinară (...). Ca urmare, sub coordonarea prefectului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi vor avea echipaje de verificare ce vor lucra în două schimburi zilnic, Inspectoratul Teritorial de Muncă va verifica, operatorii economici şi agenţii economici de transport, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor alternativ cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor efectua verificări conform atribuţiilor pe raza localităţii Slimnic", a declarat prefectul Mircea Creţu.

El a făcut apel la cetăţenii judeţului Sibiu să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică, cu atât mai mult cu cât se apropie de începerea şcolii, dar şi alegerile locale

În judeţul Sibiu sunt active vineri, 270 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care 16 sunt în comuna Slimnic. Autorităţile susţin că în comuna Slimnic s-a înregistrat cea mai mare incidenţă de cazuri de COVID-19 raportat la populaţia localităţii şi aici există focare care au apărut în familii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu