Siegfried Mureșan: Declarațiile prim-ministrului Tudose nu valorează nici cât un litru de benzină neaccizată

Siegfried Mureșan: Declarațiile prim-ministrului Tudose nu valorează nici cât un litru de benzină neaccizată

Europarlamentarul Siegfried Mureșan afirmă că premierul Mihai Tudose "se contrazice de la o afirmație la alta" când se referă la introducerea accizei la carburant.

 "Prim-ministrul Mihai Tudose a demonstrat astăzi încă o dată întregii țări că declarațiile sale publice nu valorează nici cât un litru de benzină neaccizată. După ce în data de 9 august spunea că introducerea supraaccizei la carburant nu va afecta viața românilor ('Nu va influența negativ viața românilor. Pot să-i asigur!'), astăzi, întrebat fiind ce părere are de faptul că prețul la carburant a început deja să crească, prim-ministrul Tudose a răspuns că 'este problema lor', adică a comercianților de carburant", afirmă europarlamentarul într-un comunicat remis presei.

Potrivit acestuia, prim-ministrul Tudose "fuge de răspundere" și nu vrea să recunoască greșeala pe care a comis-o.

"L-am avertizat încă de pe atunci pe prim-ministrul Tudose că prețul carburanților nu va crește brusc, imediat după introducerea suprataxei, ci va crește constant până la introducerea accizei, lucru care, iată, se și întâmplă. În acest mod PSD și ALDE vor să ne mintă, spunând că acciza nu a influențat prețul carburanților și că cei care comercializează carburanții au majorat prețurile de capul lor. În realitate, vorbim de companii care funcționează pe bază de profit și care nu sunt dispuse să intre pe pierderi doar pentru a acoperi găurile la buget pe care Guvernul iresponsabil PSD — ALDE le face pentru a îndeplini promisiunile electorale nesustenabile economic", a mai susținut Mureșan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa