Sighiartău: Bucureştiul trebuie administrat de PNL; trebuie să avem candidat propriu

Sighiartău: Bucureştiul trebuie administrat de PNL; trebuie să avem candidat propriu

Secretarul general al Partidului Naţional Liberal, Robert Sighiartău, s-a declarat convins că PNL trebuie să aibă un candidat propriu pentru Primăria Capitalei şi a menţionat că o astfel de victorie la alegerile locale ar consolida poziţia partidului pentru următorii opt ani.

"Avem un câmp mare de bătălie în Bucureşti. Trebuie să câştigăm primăria şi Capitala României, dacă vrem să ne consolidăm ca partidul numărul unu la guvernare pentru - nu doar patru ani - ci pentru următorii opt ani de zile. Capitala este un obiectiv fundamental pentru PNL. Bucureştiul trebuie administrat de PNL, pentru a avea o guvernare armonioasă şi eficientă în toată România. România normală nu poate fi realizată 100% fără o capitală intrată în normalitate. Capitala României, regiunea de aici, judeţul Ilfov, generează peste 40% din PIB-ul României. Aşadar, Capitala României nu poate rămâne în urma unor oraşe de succes deja administrate de liberali de-ai noştri", a spus el, în cadrul conferinţei de alegeri a PNL Bucureşti.

Sighiartău a mai precizat că Bucureştiul nu are nevoie "doar de salvatori şi de povestitori cu un bun PR în spate", ci şi de mari constructori, de modernizatori, de "renovatori" de patrimoniu.

"Bucureşti, să ştiţi, că pierde teren în faţa Clujului, Oradei, ca ritm de dezvoltare şi modernizare, ca imagine şi credibilitate. Aşadar, noi, la Bucureşti, trebuie să avem candidat propriu, iar candidatul nostru trebuie să aibă toate calităţile şi programul astfel încât să adune în jurul lui nu doar opozanţii lui Firea, dar şi nehotărâţii şi chiar foştii susţinători şi votanţi ai lui Firea, care sunt dezamăgiţi de proasta administrare a Capitalei. (...) Bucureşti nu are nevoie doar de salvatori şi de povestitori cu un bun PR în spate. Bucureşti are nevoie de mai mult: de mari constructori, de modernizatori, de renovatori de patrimoniu, exact cum sunt primarii noştri de succes. Trebuie să avem un candidat puternic, credibil, cu realizări şi aptitudini reale manageriale şi politice, cu o susţinere puternică din partea conducerii partidului", a precizat reprezentantul PNL.

El s-a declarat convins că numeroşi bucureşteni sunt "exasperaţi" de actuala administraţie şi că este un clişeu faptul că actualul edil general, Gabriela Firea, ar fi "greu de învins".

"Doar noi, partidul administraţiilor performante, cu experienţa şi realizările pe care le avem în teritoriu, putem atinge acest obiectiv ambiţios şi vital pentru Bucureşti, însă trebuie să depăşim câteva clişee şi prejudecăţi care văd că circulă prin aerul poluat al Bucureştiului. Unii spun că Firea e puternică şi greu de învins. Nu este aşa. Mergeţi în stradă - şi dvs. o ştiţi cel mai bine: toţi bucureştenii sunt exasperaţi de administraţia ei şi a primarilor de sectoare. Ideea că PSD-iştii au dat, aşa cum a făcut Dragnea la guvernare, măriri de salarii, de pensii şi tot felul de ajutoare sociale, s-a dovedit cu totul insuficientă ca PSD să câştige alegerile care au avut loc. Acelaşi lucru este şi în Bucureşti. Doamna Firea a reuşit o performanţă extraordinară. În cea mai dezvoltată zonă din România, Bucureşti-Ilfov, cu cel mai mare buget pe cap de locuitor, a reuşit să falimenteze administraţia Capitalei", a spus Robert Sighiartău. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”